TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

JBL lanserar S-serien

De här högtalarna finns för närvarande bara i Japan, men sägs snart komma Europa. Det gläder oss, för det här verkar vara det mest spännande JBL har gjort på mycket länge.

forfatter
Publicerad 2006-10-02 - 08:49

För närvarande handlar det om tre modeller: två golvhögtalare (LS80 och LS60) samt en centerhögtalare. Samtliga är bestyckade med en 19-millimeters diskant och ett nytt horn med ett 50-millimeters mellanregisterelement med membran av titan. Hornets form påminner om en anknäbb och bygger på samma filosofi som JBL:s ingenjörer har använt under utvecklingen av High End-serien K2. Formen på hornet är alltså ingen slump. Den bidrar bland annat till en bättre spridning och eliminerar akustiska resonanser från de övriga elementen. Den 110 centimeter höga LS80 är dessutom utrustad med två 20-centimeters baselement. Den något kortare LS60 är en tvåvägshögtalare med 165-millimeters baselement och ett smalare kabinett. LS60 väger 26 kilo och LS80 36, så ingen av dem är minsann någon lättviktare. Centerhögtalaren har samma baselement som LS60 och väger 14 kilo – och är hela 67 centimeter bred. Exakt när LS-serien kommer till Sverige vet vi inte i skrivande stund. www.jbl.com

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kolla, en Metallica-grammofon! Av alla Pro-Jects många nyheter föll vi mest för The Metallica Turntable.
Ljud & Bild Podcast: Episode 2 Smartare och smartare produkter orsakar problem när programvaran inte funkar. Vi förklarar varför trådlösa hörlurar inte är bäst och vilket slags träningsklocka som är bäst.
Marantz slår till med ny CD-spelare Marantz CD 60 är en splitter ny, modern CD-spelare med premium-komponenter till ett förnuftigt pris.
Chockerande flaggskeppshögtalare från DALI Vi har aldrig hört något liknande från DALI.
Danska Raidho debuterar två små och en enorm högtalare Den största kostar lika mycket som en S-klass.
High End 2022: Nya förstärkare och CD-spelare (!) från Denon Denon har presenterat en integrerad förstärkare med HEOS och en CD-spelare under invigningen av München-mässan.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend