Search
Generic filters

Högupplöst Qobus-musik till Sony

Hi-Res Audio, alltså högupplöst ljud, ger dig gåshud medan MP3 låter som brus. Sony satsar allt på Hi-Res.

Observanta läsare har kanske sett den svarta och guldfärgade loggan, inte mycket större än ett frimärke. ”Hi-Res” står det, och det betyder att det finns stöd för ljudfiler som kan låta bättre än MP3. Hos Sony betyder det att du kan få stöd för HD-ljud – även trådlöst – i allt från mobiler, hörlurar, Walkman-spelare och stereoanläggningar.

DSC0128

I höst, någon gång före jul, utökas urvalet av produkter som stöder ljudfiler med mer än 16-bitars ljud (vilket är vad CD-formatet har).

DSC0118

På IFA 2015 visade Sony mikroanläggningen HAP-S1, som strömmade musik från Qobus i 24 bitar, med varierande samplingsfrekvens från 88,1 kHz och uppåt. Hur det lät var omöjligt att säga, oljudet i Sony-montern störde för mycket för att det skulle gå att höra någonting alls.

De dyrare Walkman-modellerna, som nya NW-ZX100, stöder också Hi-Res och har en extra påkostad hörlursutgång för att HD-filerna ska låta så bra som möjligt.

DSC0116

Spelaren förväntas kosta betydligt mindre än toppmodellen när den släpps i oktober.

Då kommer också CAS-S1, en lyxig mikroanläggning för skrivbordet, som drivs av en liten förstärkare med påkostad hörlursutgång och USB-DAC. Priset förväntas hamna på 800 euro och låter riktigt lovande för att vara så kompakt. Exakt hur bra ska vi återkomma till i ett test.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.