Nyheter

Om vi ska tro tyska T+A så behöver inte highend vara särskilt komplicerat.
forfatter

Man kan inte beskylla highend-entusiaster för att vara särskilt praktiska. I synnerhet inte när de staplar fyra-fem förstärkare ovanpå varandra bredvid högtalare stora som kylskåp och kablar som är så tjocka att de framkallar nervösa ryckningar även hos garvade högspänningselektriker.

Men det finns mellanting också. Som T+A:s kommande musikreceiver med det kryptiska namnet Music Receiver R 1000 E.

Den har vissa likheter med Musical Fidelity Encore 225, som vi berättade om nyligen och som är utrustad med CD-spelare, FM/DAB-radio, förstärkare och Tidal-strömning.

Foto: T+A
Foto: T+A

T+A-receivern är en nykomling i E-serien och ska premiärvisas på HIGH END 2016 som går av stapeln 5–8 maj i München. Då ska vi vara på plats och rapportera om allt nytt från såväl T+A som andra märken som visar upp sina hifi-nyheter.

Men tillbaka till R 1000 E. Den lämnar 2 x 115 watt och har en digitalomvandlare (32 bit/192 kHz) som klarar högupplösta musikfiler. Streaming från Deezer, Qobuz och Tidal finns inbyggt. Bluetooth, nätradio, analoga och digitala ingångar finns också på plats och om man vill kan man köpa till en phono-modul för MC- eller MM-pickup.

Annons

Priset är 5 000 euro, alltså samma som för Musical Fidelity Encore 225.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också