TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Harman Kardon Citation Amp utmanar Sonos och NAD

Harman Kardon ger dig en trådlös anläggning med många anslutningar.

Dags att uppgradera till strömning hemma? Då finns det gott om alternativ. Till exempel Sonos Amp, NADs små förstärkare och många andra.

Men Harman Kardon vill också vara med och leka. Nu släpper de en kompakt och stark förstärkare som tar lite plats och kan driva ganska så stora högtalare.

Citation Amp har Apple AirPlay, Bluetooth och Google Chromecast inbyggt och man kan koppla den till nätverksrouterna hemma via ethernet, så att man har många olika strömningsalternativ.

Fysiska ingångar finns också. HDMI med ljudretur för koppling till TV:n samt ett par analoga och två digitala ingångar. Och eftersom det är en 2.1-kanalsförstärkare har den även en subwooferutgång. Delningsfrekvensen ställs in i en app på mobilen, som också kan användas i stället för fjärrkontrollen.

Harman Kardon-förstärkaren går att styra med Control4- och Crestron-styrsystem och lämnar 125 watt per kanal och så mycket som 200 watt i 4 ohm. Det misstänker vi räcker gott och väl för de flesta högtalare.

Citation Amp ligger kanske inte riktigt i samma liga som de ursprungliga Citation-förstärkarna från Harman Kardon, men den följer åtminstone mantrat att hög effekt är bra att ha.

Förstärkaren kostar 6 500 kronor.

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.