Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Harman Kardon Citation Amp utmanar Sonos och NAD

Harman Kardon ger dig en trådlös anläggning med många anslutningar.

Dags att uppgradera till strömning hemma? Då finns det gott om alternativ. Till exempel Sonos Amp, NADs små förstärkare och många andra.

Men Harman Kardon vill också vara med och leka. Nu släpper de en kompakt och stark förstärkare som tar lite plats och kan driva ganska så stora högtalare.

Citation Amp har Apple AirPlay, Bluetooth och Google Chromecast inbyggt och man kan koppla den till nätverksrouterna hemma via ethernet, så att man har många olika strömningsalternativ.

Fysiska ingångar finns också. HDMI med ljudretur för koppling till TV:n samt ett par analoga och två digitala ingångar. Och eftersom det är en 2.1-kanalsförstärkare har den även en subwooferutgång. Delningsfrekvensen ställs in i en app på mobilen, som också kan användas i stället för fjärrkontrollen.

Annons

Harman Kardon-förstärkaren går att styra med Control4- och Crestron-styrsystem och lämnar 125 watt per kanal och så mycket som 200 watt i 4 ohm. Det misstänker vi räcker gott och väl för de flesta högtalare.

Citation Amp ligger kanske inte riktigt i samma liga som de ursprungliga Citation-förstärkarna från Harman Kardon, men den följer åtminstone mantrat att hög effekt är bra att ha.

Förstärkaren kostar 6 500 kronor.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.