TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Digital förförstärkare från Naim

forfatter
Publicerad 2012-08-08 - 15:47

Brittiska Naim har minsann inte legat på latsiden den senaste tiden. Efter den stora framgången med allt-i-ett-apparaterna i Uniti-serien släpper de en ny digital förförstärkare.

DAC-N 172 XS kombinerar musikspelardelen från Uniti med en förförstärkare som har både analoga och digitala ljudingångar. Tanken är att man ska koppla ihop den med en extern effektförstärkare eller direkt till ett par aktiva högtalare.

Streamern stöder ljudformaten WAV, FLAC, ALAC (Apple Lossless), AIFF, AAC, WMA, Ogg Vorbis och MP3, och kan spela högupplösta musikfiler (upp till 32 bit/192 kHz) från nätverket, antingen trådlöst eller via kabel.

Gott om anslutningar
I förförstärkaren finns internetradio som ger tillgång till ett nästan obegränsat antal radiokanaler. Som tillbehör finns också en FM/DAB-modul.

På baksidan finns fyra digitalingångar – två optiska och två koaxiala – och på framsidan finns ytterligare en optisk samt USB-port. Den senare gör det enkelt att koppla in en iPhone eller ett USB-minne.

Tre analoga ingångar finns också. En av dem är den välbekanta DIN-kontakten som Naim använder sig av och en annan är vanlig RCA. Den tredje är en minijack-kontakt på fronten.

När det gäller utgångar har DAC-N 172 XS både RCA och DIN. Plus separat hörlursuttag.

Alla funktioner kan styras med fjärrkontrollen som ingår eller via iPhone eller iPad och Naims egen app N-stream.

Priset 19 700 kronor innebär att DAC-N 172 XS är ett intressant alternativ för den som redan har en fin effektförstärkare – eller behöver en förförstärkare till ett par aktiva högtalare. Vi hoppas kunna testa Naims nya lilla godbit inom kort!

naim-audio.se

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Onkyo lever! När japanska Onkyo förklarade sig döda var det inte helt sant. Varumärket lever vidare i amerikanska händer.
Tangent-förstärkarkombination har premiär på München-mässan Danska Tangent har gjort ett diskret förstärkarsystem. Men både storleken och priset är mindre än förväntat.
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
De tio bästa highend-förstärkarna just nu. Här är de tio bästa highend-förstärkarna just nu.
En era är över 21 års iPod-historia har nått vägs ände. Apple tillverkar inga fler iPod Touch.
CD-spelare med rör CD-spelaren McIntosh MCD12000 har rör i signalvägen.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend