TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

DAC och förförstärkare från Hegel

forfatter
Publicerad 2012-10-12 - 09:40

Efter framgången med High End-förstärkarkombinationen P30 och H30 har Hegel insett att det behövs en ny D/A-omvandlare som gör det fina ljudet ännu mer rättvisa än vad förra toppmodellen HD20 klarade av. Nya ässet i digitalrockärmen heter HD25 och är en helt ny konstruktion som inspirerats av digitaldelen i den integrerade förstärkaren H300. Det enda som återstår av HD20 är nätdelen och skalet.

Hegel har använt vad de anser är det bästa DAC-chipet på marknaden, AKM AK4399 med 32-bitars upplösning – samma som sitter i HD11 och H300. Det samplar upp alla digitala signaler till 32 bit/192 kHz, eftersom det är vid den upplösningen som omvandlingen fungerar bäst.

Analogdelen är däremot helt ny, och utrustad med nya transistorer vilket ger musiken högre upplösning. Volymkontrollen är också ny och så bra att HD25 – som beräknas kosta runt 15 000 kronor – ska kunna ersätta en bra förförstärkare.

Ny förförstärkare
Ännu bättre förförstärkare är dock P20 som tar över efter instegsmodellen P4A mk2 och som enligt Hegel själva är mycket bättre – till och med bättre än jubileumsmodellen P10.

Nya P20 är dock mycket billigare, den beräknas kostar under 20 000 kronor (att jämföra med 25 000 kr för P4A mk2 och 45 000 kronor för P10)

HD25 och P20 förväntas dyka upp i butikerna mot slutet av november.

hegel.no

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Kolla! En skivspelare från Ikea! Ikea sätter musiken först med Obegränsad skivspelare, skrivbord och vilstol. I samarbete med Swedish House Mafia
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend