Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Highend-förstärkare i smått format

Lilla Chord Anni är en liten skrivbordsförstärkare för hörlurar och högtalare. Med hjälp av teknik från de dyraste flaggskeppen utlovar Chord ett oöverträffat ljud.

Av / 2021-09-27 - 14:46
Highend-förstärkare i smått format

Chord Electronics har lanserat sin första kompakta förstärkare för skrivbord. Den heter Anni och orkar driva både hörlurar och ett par kompakta högtalare, och använder kretsteknik som ursprungligen utvecklats till flaggskeppsförstärkarna i ULTIMA-serien. Bland annat med dubbla feed-forward-felkorrigeringskretsar, som med hjälp av en sofistikerad buffert övervakar signalen och vid behov skickar tillbaka en korrigeringssignal innan felet uppstod i tid.

Chord Anni rear
Två källor kan kopplas in och Chord Anni har högtalarterminaler för banankontakter. Foto: Chord Electronics.

ULTIMA-teknik

Chord Anni är gjord för att kunna driva praktiskt taget alla hörlurar, oavsett elektriskt motstånd, och även ett par mindre monitorhögtalare. Även om högtalarutgången har en begränsad effekt på 10 watt så bör det räcka för monitorhögtalare. Och ULTIMA-förstärkningen ska garantera stabil drift med lägsta möjliga förvrängning. Det finns också en gain-kontroll i två steg, för bättre anpassning av högtalare med låg och hög känslighet.

Chord Anni rack
Chord Anni kan monteras i rack, till exempel med DACen Qutest och skivspelarförstärkaren Huei. Foto: Chord Electronics.

Två par hörlurar

Förstärkaren har både 3,5 mm- och 6,35 mm-hörlursutgångar, och båda kan vara aktiva samtidigt så att man kan lyssna i två par hörlurar. Banankontakter används för högtalarna, som stängs av när hörlurar kopplas in.

Läs också Chord vill sätta en ny standard för små DACar Om du gillar Hugo 2 men inte behöver hörlursittag eller batteridrift så ta en titt på lilla stationära Qutest.

Som på andra Chord-produkter är varje knapp bakgrundsbelyst och ljuset ändrar färg beroende på ingång, utgång och funktioner. Det finns två ingångar som passar för exempelvis en Qutest-DAC och en Huei-skivspelarförstärkare. Eller vilken annan ljudkälla som helst.

Chord Anni with speakers & turntable
Foto: Chord Electronics

Chord Anni: Pris och tillgänglighet

Chord Anni är både utvecklad och tillverkad i Storbritannien. Den finns i svart utförande och går att köpa i butik inom kort. Priset är 16 000 kronor.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

Den ultimata förstärkaren

High-end förförstärkare med modern streaming

McIntosh uppdaterar förförstärkaren

Kompakt hi-fi i elegant design

Lenco lockar vinylälskare

Skivspelare för shejker och IT-miljardärer

Astell&Kern: Musikspelare i guld!

1 500 gäster såg hi-fi i Köpenhamn

Tidal sänker sina priser

0
Rulla till toppen