TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Highend-förstärkare i smått format

Lilla Chord Anni är en liten skrivbordsförstärkare för hörlurar och högtalare. Med hjälp av teknik från de dyraste flaggskeppen utlovar Chord ett oöverträffat ljud.

forfatter
Publicerad 2021-09-27 - 14:46

Chord Electronics har lanserat sin första kompakta förstärkare för skrivbord. Den heter Anni och orkar driva både hörlurar och ett par kompakta högtalare, och använder kretsteknik som ursprungligen utvecklats till flaggskeppsförstärkarna i ULTIMA-serien. Bland annat med dubbla feed-forward-felkorrigeringskretsar, som med hjälp av en sofistikerad buffert övervakar signalen och vid behov skickar tillbaka en korrigeringssignal innan felet uppstod i tid.

Chord Anni rear
Två källor kan kopplas in och Chord Anni har högtalarterminaler för banankontakter. Foto: Chord Electronics.

ULTIMA-teknik

Chord Anni är gjord för att kunna driva praktiskt taget alla hörlurar, oavsett elektriskt motstånd, och även ett par mindre monitorhögtalare. Även om högtalarutgången har en begränsad effekt på 10 watt så bör det räcka för monitorhögtalare. Och ULTIMA-förstärkningen ska garantera stabil drift med lägsta möjliga förvrängning. Det finns också en gain-kontroll i två steg, för bättre anpassning av högtalare med låg och hög känslighet.

Chord Anni rack
Chord Anni kan monteras i rack, till exempel med DACen Qutest och skivspelarförstärkaren Huei. Foto: Chord Electronics.

Två par hörlurar

Förstärkaren har både 3,5 mm- och 6,35 mm-hörlursutgångar, och båda kan vara aktiva samtidigt så att man kan lyssna i två par hörlurar. Banankontakter används för högtalarna, som stängs av när hörlurar kopplas in.

Läs också Chord vill sätta en ny standard för små DACar Om du gillar Hugo 2 men inte behöver hörlursittag eller batteridrift så ta en titt på lilla stationära Qutest.

Som på andra Chord-produkter är varje knapp bakgrundsbelyst och ljuset ändrar färg beroende på ingång, utgång och funktioner. Det finns två ingångar som passar för exempelvis en Qutest-DAC och en Huei-skivspelarförstärkare. Eller vilken annan ljudkälla som helst.

Chord Anni with speakers & turntable
Foto: Chord Electronics

Chord Anni: Pris och tillgänglighet

Chord Anni är både utvecklad och tillverkad i Storbritannien. Den finns i svart utförande och går att köpa i butik inom kort. Priset är 16 000 kronor.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kraftfull förstärkare med strömning Kan fås med strömningsmodul och phono-steg.
Nya och bättre musikstreamers från Auralic Auralic Aries G1.1 och Altair G1.1 får uppdaterad estetik, bättre isolering och vibrationsdämpning samt stöder slutligen AirPlay 2.
Nu kan du designa din egen Burmester-stereo Det är tillåtet att drömma! Med Burmesters nya AR-app kan du själv plocka ihop en anläggning och se hur den skulle se ut i ditt eget hem.
Prisvärd entrébiljett till högupplöst ljud Strömning och ljudkvalitet går hand i hand med Wiim Mini, som är ett lätt sätt att strömma högupplöst på.
Prisbelönt RIAA i ny upplaga Verteres skivspelarförstärkare har kommit i en uppdaterad version, kallad Phono-1 MKII L
Det bästa köpet i klassen Pro-Ject Debut Pro firar företagets 30-årsjubileum med stil och finess.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend