TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Canon köper Cabasse

Den gamla franska högtalartillverkaren med många unika design- och teknikelement har bytt ägare. Köpare är kamera- och skrivartillverkaren Canon.

forfatter
Publicerad 2006-10-02 - 08:47

Det är faktiskt inte första gången Canon ger sig in i högtalarbranschen. För ett par år sedan hade de sin egen High Tech-fabrik i Woking, England. Sida vid sida med McLarens Formel 1-team gjorde Canon sina egna högtalare. I plast. De blev dock ingen större succé. Högtalarna var främst avsedda för film, men på den tiden hade inte hemmabio hunnit bli så stort. Canon fick problem med att få högtalartillverkningen att gå runt, och beslöt sig så småningom att dra sig ur. I och med köpet av Cabasse är det uppenbart att Canon gör ett nytt försök att ta sig in i folks vardagsrum. De har dessutom – tillsammans med Toshiba – utvecklat SED-tekniken för flatskärmar, som de hoppas kunna släppa på marknaden under 2008. Och då är det ju inte så dumt att dessutom kunna erbjuda högtalare. – Vi välkomnar Cabasse som ny medlem av vår globala grupp av Canon-företag, säger Hajime Tsuruoka, president och CEO för Canon Europa. Cabasse är en innovativ marknadsledare inom ett nischat segment, med stark fokus på forskning och utveckling. Det här förvärvet kommer att ge oss fantastiska produktutvecklings- och marknadsmöjligheter i och med att Cabasse nu kommer att få i uppdrag att utveckla ljudlösningar som ska ge ökat värde åt vår affärsverksamhet.www.canon-europe.com www.cabasse.com

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kolla, en Metallica-grammofon! Av alla Pro-Jects många nyheter föll vi mest för The Metallica Turntable.
Ljud & Bild Podcast: Episode 2 Smartare och smartare produkter orsakar problem när programvaran inte funkar. Vi förklarar varför trådlösa hörlurar inte är bäst och vilket slags träningsklocka som är bäst.
Marantz slår till med ny CD-spelare Marantz CD 60 är en splitter ny, modern CD-spelare med premium-komponenter till ett förnuftigt pris.
Chockerande flaggskeppshögtalare från DALI Vi har aldrig hört något liknande från DALI.
Danska Raidho debuterar två små och en enorm högtalare Den största kostar lika mycket som en S-klass.
High End 2022: Nya förstärkare och CD-spelare (!) från Denon Denon har presenterat en integrerad förstärkare med HEOS och en CD-spelare under invigningen av München-mässan.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend