TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

B&W Formation har fått ny app

Om du har en Formation-högtalare från B&W så kan du se fram åt att B&W Music-appen äntligen har kommit, med musikavspelning och multiroom.

forfatter
Publicerad 2021-02-16 - 11:37

Vi är väldigt förtjusta i Bowers & Wilkins-serien. Snygga, interiörvänliga högtalare som låter otroligt bra samtidigt som de är enkla att använda. Men efter man har använt Bowers & Wilkins Home-appen för att göra högtalarinstallationen är man utlämnad åt tredjepartsappar för att faktiskt spela musik på dem. Via antingen AirPlay 2, Spotify Connect, Roon eller Bluetooth. Men nu är det ändring på den saken, tack vare appen B&W Music.

Läs också Ljudet som krossar konkurrenterna Bowers & Wilkins övertygar stort med ljudet i sin senaste trådlösa högtalare, Formation Wedge.

B&W Music: Egen app till Formation

Bowers & Wilkins har lärt sig av Sonos, Bluesound, HEOS och andra och har äntligen gjort en egen app. Med ett eget gränssnitt för uppspelning av musiktjänster. Appen ger också en multiroom-funktion som är speciellt anpassad för Formation-serien. Man behöver alltså inte längre använda Apple Homekit eller Roon för att få multiroom.

Personligt innehåll

B&W Music-appen bakar in innehåll från olika strömningsplattformar i ett enda gränssnitt som utlovas vara både överskådligt och elegant. Här visas låtar, album, spellistor och radiostationer och B&W expanderar sedan detta med personliga rekommendationer och särskilda spellistor.

Läs också Videorecension: Himlen är trådlös Vi har blivit imponerade av trådlösa högtalare förut, men B&W Formation Duo är det första högtalarparet som tar oss med till himlen.

Tjänster i B&W Music

B&W Music fungerar med Tidal, TuneIn, Soundcloud och Qobuz (inklusive högupplöst 24 bit/96 kHz-filformat). Vi väntar fortfarande på svar från HiFi Klubben om huruvida Tidal också kan spelas i hög upplösning i appen. Om inte så har en fågel viskat i våra öron om att Tidal Connect snart ska rullas ut till Formation-serien. I så fall är det snart bara att starta Tidal-appen på mobilen och spela direkt. Förhoppningsvis med MQA upp till 24 bit/96 kHz. Fler tjänster kommer att läggas till i B&W Music de närmaste månaderna.

Mer info: bowerswilkins.com

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya och bättre musikstreamers från Auralic Auralic Aries G1.1 och Altair G1.1 får uppdaterad estetik, bättre isolering och vibrationsdämpning samt stöder slutligen AirPlay 2.
Nu kan du designa din egen Burmester-stereo Det är tillåtet att drömma! Med Burmesters nya AR-app kan du själv plocka ihop en anläggning och se hur den skulle se ut i ditt eget hem.
Prisvärd entrébiljett till högupplöst ljud Strömning och ljudkvalitet går hand i hand med Wiim Mini, som är ett lätt sätt att strömma högupplöst på.
Prisbelönt RIAA i ny upplaga Verteres skivspelarförstärkare har kommit i en uppdaterad version, kallad Phono-1 MKII L
Det bästa köpet i klassen Pro-Ject Debut Pro firar företagets 30-årsjubileum med stil och finess.
NAD 3020 - klassikern vi inte glömmer Den lilla NAD-förstärkaren skapade jubel. Ingen hade hört så bra ljud från en liten förstärkare som kostade så lite.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend