Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

B&O lanserar Classics-program för Beogram 4000

B&O putsar upp den ikoniska skivspelaren.

De som har hängt med ett tag minns Bang & Olufsens läckra skivspelare i aluminium och faner, med slimmade tonarmar och minimalistisk design. I dag är flera av dem ikoniska och eftertraktade på begagnatmarknaden – om inte för ljudet skull så åtminstone för designen och byggkvaliteten.

En av de bättre från en svunnen tid, kanske den allra bästa, är Beogram 4000. Den slutade tillverkas för länge sedan. Men nu har Bang & Olufsen lanserat något de kallar för Classics-programmet, som gör att du kan få en Beogram 4000 från 1972, renoverad av kunniga händer.

Skivspelaren designades en gång i tiden av Jacob Jensen och hade B&O:s signatur-skivtallrik av aluminium med gummispår, en rak tangential-tonarm med en extra sensorarm bredvid, helautomatik och elektronisk styrning.

Annons

Så här står det i pressmeddelandet:

– Genom Classics undersöker vi ”Design for Longevity”, som är en princip i cirkulär ekonomi och som strävar efter att bevara arvet och värdet av några av våra mest ikoniska produkter från tidigare årtionden. Vi vet att folk fortfarande använder B&O-produkter i sina hem 25, 35 och till och med 45 år efter de tillverkades, vilket är ganska så unikt i vår bransch, säger produktchef Mads Kogsgaard Hansen som ansvarar för Classics-programmet på Bang & Olufsen.

Beogram 4000 är den första produkten i Classics-programmet. Den köps upp, renoveras, moderniseras och putsas upp för att fortsatta leva länge. Skivspelaren kommer att säljas i en begränsad upplaga längre fram i år.

Annons

Bang & Olufsen planerar att erbjuda samma service för alla produkterna i 400-serien, inte bara Beogram 4000.

 

 

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.