TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

B&O lanserar Classics-program för Beogram 4000

B&O putsar upp den ikoniska skivspelaren.

De som har hängt med ett tag minns Bang & Olufsens läckra skivspelare i aluminium och faner, med slimmade tonarmar och minimalistisk design. I dag är flera av dem ikoniska och eftertraktade på begagnatmarknaden – om inte för ljudet skull så åtminstone för designen och byggkvaliteten.

En av de bättre från en svunnen tid, kanske den allra bästa, är Beogram 4000. Den slutade tillverkas för länge sedan. Men nu har Bang & Olufsen lanserat något de kallar för Classics-programmet, som gör att du kan få en Beogram 4000 från 1972, renoverad av kunniga händer.

Skivspelaren designades en gång i tiden av Jacob Jensen och hade B&O:s signatur-skivtallrik av aluminium med gummispår, en rak tangential-tonarm med en extra sensorarm bredvid, helautomatik och elektronisk styrning.

Så här står det i pressmeddelandet:

– Genom Classics undersöker vi ”Design for Longevity”, som är en princip i cirkulär ekonomi och som strävar efter att bevara arvet och värdet av några av våra mest ikoniska produkter från tidigare årtionden. Vi vet att folk fortfarande använder B&O-produkter i sina hem 25, 35 och till och med 45 år efter de tillverkades, vilket är ganska så unikt i vår bransch, säger produktchef Mads Kogsgaard Hansen som ansvarar för Classics-programmet på Bang & Olufsen.

Beogram 4000 är den första produkten i Classics-programmet. Den köps upp, renoveras, moderniseras och putsas upp för att fortsatta leva länge. Skivspelaren kommer att säljas i en begränsad upplaga längre fram i år.

Bang & Olufsen planerar att erbjuda samma service för alla produkterna i 400-serien, inte bara Beogram 4000.

 

 

 

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.