TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Bättre ljud från Vienna

Vienna Acoustics ligger bakom några av de finaste högtalarna vi har testat. Beethoven Concert Grand glömmer vi inte i första taget.

forfatter
Publicerad 2011-03-28 - 12:00

Nu har österrikarna förbättrat två billigare modeller för att göra ljudet ännu mer raffinerat. Först ut den lilla modellen Haydn, som nu heter Grand Symphony Edition, och som fått en uppgradering av vitala komponenter.

Haydn har behållit sin form och sina mått, förbättringarna utgörs av ett nytt SpiderCone-baselement samt ett delningsfilter som är optimerat för detta. Tanken har varit att få en bättre dynamik och linjaritet i basregistret.

Den smala golvhögtalaren Mozart har också piffats till. Även den heter numera Grand Symphony Edition och är bestyckad med genomskinliga SpiderCone-baselement samt ett förbättrat delningsfilter.

Enligt Vienna Acoustics ska ljudet ha blivit rappare och mer dynamiskt, plus att det ska sträcka sig djupare i basregistret och vara klarare.

Förhoppningsvis kan vi ta reda på om det stämmer i ett kommande test.

www.icfidelity.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Kolla! En skivspelare från Ikea! Ikea sätter musiken först med Obegränsad skivspelare, skrivbord och vilstol. I samarbete med Swedish House Mafia
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend