Search
Generic filters

Bärbar highend från Pioneer

XDP-100 spelar högupplösta musikformat och tar upp kampen mot Sony och Astell & Kern.

Bärbara XDP-100 har pekskärm och är Android-baserad, vilket innebär att den klarar strömningstjänster som Spotify och Tidal plus att man kan installera de flesta appar som en vanlig Android-mobil kan köra. Betrakta den som ett slags iPod Touch, fast med Android. Bortsett från att Pioneer-spelaren även stöder högupplösta musikformat, inklusive DSD 11,2 MHz samt PCM-filer (FLAC/WAV) med upp till 24 bit/384 kHz-upplösning.

Kanske ännu tuffare är att den stöder Meridians MQA-format, som påstås vara lösningen på bandbreddsproblemen med högupplöst musik och som dessutom låter bättre än vanlig PCM, enligt Meridians Bob Stuart.

Insidan
Digitalomvandlingen görs av en ESS SABRE ES9018K2M och hörlursförstärkaren är en SABRE 9601K. Den sägs ha ett signal/brus-förhållande på hela 122 dB. Brusgolvet ligger på –100 dB med vanlig 32 ohms last (de flesta bärbara hörlurar) och sänks till –117 dB vid 600 ohm (vissa studiolurar).

Spelarens konstruktion ska eliminera brus i signalen, bland annat genom att avgränsa ljudkortet från processorkortet.

Lagringsplatsen är 32 GB, men det går att utöka med två microSD-kort på 128 GB vardera. 288 GB är alltså max.

Vi känner inte till något pris, men hoppas att Pioneer-spelaren blir billigare än Sonys NW-ZX2
.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.