SUPERERBJUDANDE PÅ LJUD & BILD. 30% DENNA VECKA! SE ERBJUDANDET HÄR!

Arcam-skal pimpar iPhone 6

MusicBOOST är en DAC, hörlursförstärkare och batteriladdare!

iPhone 6-ägare med tungdrivna highend-lurar och kan se fram emot att äntligen få det där ljudet som guldöronen förtjänar.

Arcam har nämligen just lanserat iPhone 6-skalet MusicBOOST. Och det är inte vilket skal som helst. Det hämtar nämligen ut musiksignalen digitalt ur telefonens Lightning-kontakt och omvandlar den till analogt ljud med hjälp av en Burr-Brown-DAC från Texas Instruments. Sedan tar ett analogt förstärkarsteg över, som har tre gånger mer muskler än telefonens inbyggda förstärkare, och slutligen skickas ljudet ut ur en vanlig 3,5-millimeters minijack-kontakt. Det innebär att man kan välja ett mycket större urval av hörlurar – även mer tungdrivna varianter

MusicBOOST ska ge ett mycket bättre ljud både om man spelar komprimerad musik och lyssna på hifi-strömningstjänster som Tidal. Använder man en tredjeparts musikspelar-app som till exempel VLC, VOX eller Flac PLayer + så går det att ladda över och spela WAV- och FLAC-filer.

Laddar mobilen
iPhone 6 är inte direkt känd för sin strålande batteritid, så det är positivt att MusicBOOST dessutom har ett inbyggt batteri som kan ladda telefonen. Arcam hävdar att man får uppemot 120 timmars musik – i flygläge, med Bluetooth, wifi och 4G avstängt.

Sådana här DAC/hörlursförstärkare som hämtar ut signalen digitalt ur Lightning-kontakten kan bli allt populärare i framtiden om Apple gör allvar av ryktena som säger att de ska sluta med hörlursuttag i sina telefoner.

MusicBOOST säljs som tillbehör till iPhone 6 men vi har fått bekräftat att den även passar iPhone 6s. De som har den större Plus-modellen blir däremot besvikna eftersom Arcam inte har för avsikt att göra ett liknande skal till den.

Arcam MusicBOOST kostar 1 700 och släpps nu i julhelgen.

ljudtema.se

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.
  Fujifilm GFX100 får 400 megapixlar.
  Light Speaker från svenska Transparent är inte som andra trådlösa högtalare.
  Enligt flera källor har Samsung inga planer på en Galaxy Note 21. Note-serien ska ersättas av Galaxy Z Fold 3.
  Undvik felköp på Black Friday – satsa på testvinnarna!
  HBO Nordic satsar lokalt och lanserar snart sin första danska serie.
  Den taiwanesiska tillverkaren av mopeder och motorcyklar presenterar sin elektriska KYMCO F9 på torsdag.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Sbooster BOTW MKII

  Riktpris: 3600 kr Bergfast strömförsörjning

  Linn Klimax DSM/2

  Riktpris: 214900 kr När musiken är livet

  Marantz SACD 30n

  Riktpris: 30000 kr Nätverksspelare med DAC och CD-spelare

  Marantz Model 30

  Riktpris: 30000 kr Marantz nya förstärkare spelar vanebildande vackert
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.