Search
Generic filters

Arcam-skal pimpar iPhone 6

MusicBOOST är en DAC, hörlursförstärkare och batteriladdare!

iPhone 6-ägare med tungdrivna highend-lurar och kan se fram emot att äntligen få det där ljudet som guldöronen förtjänar.

Arcam har nämligen just lanserat iPhone 6-skalet MusicBOOST. Och det är inte vilket skal som helst. Det hämtar nämligen ut musiksignalen digitalt ur telefonens Lightning-kontakt och omvandlar den till analogt ljud med hjälp av en Burr-Brown-DAC från Texas Instruments. Sedan tar ett analogt förstärkarsteg över, som har tre gånger mer muskler än telefonens inbyggda förstärkare, och slutligen skickas ljudet ut ur en vanlig 3,5-millimeters minijack-kontakt. Det innebär att man kan välja ett mycket större urval av hörlurar – även mer tungdrivna varianter

MusicBOOST ska ge ett mycket bättre ljud både om man spelar komprimerad musik och lyssna på hifi-strömningstjänster som Tidal. Använder man en tredjeparts musikspelar-app som till exempel VLC, VOX eller Flac PLayer + så går det att ladda över och spela WAV- och FLAC-filer.

Laddar mobilen
iPhone 6 är inte direkt känd för sin strålande batteritid, så det är positivt att MusicBOOST dessutom har ett inbyggt batteri som kan ladda telefonen. Arcam hävdar att man får uppemot 120 timmars musik – i flygläge, med Bluetooth, wifi och 4G avstängt.

Sådana här DAC/hörlursförstärkare som hämtar ut signalen digitalt ur Lightning-kontakten kan bli allt populärare i framtiden om Apple gör allvar av ryktena som säger att de ska sluta med hörlursuttag i sina telefoner.

MusicBOOST säljs som tillbehör till iPhone 6 men vi har fått bekräftat att den även passar iPhone 6s. De som har den större Plus-modellen blir däremot besvikna eftersom Arcam inte har för avsikt att göra ett liknande skal till den.

Arcam MusicBOOST kostar 1 700 och släpps nu i julhelgen.

ljudtema.se

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Panasonic börjar rulla ut sin första Android-TV i november!
  Byggs bara i 50 exemplar – och de blir inte direkt billiga.
  Förutom Elite 85t släpper Jabra aktiv brusreducering till befintliga Elite 75t.
  Nu är det officiellt. Om tre veckor lanserar OnePlus sin nästa mobil.
  I dag släpper Netflix trailern till deras första norska originalfilm: Kadaver
  Med Netatmo Smart Videodörrklocka kan du se vem som ringer på och prata med besökarna, var du än befinner dig.
  Snart släpper strömningsjätten ännu en svensk originalserie.
  Snart får svenskarna ännu en strömningstjänst att välja mellan.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Vera Audio P400/1000

  Riktpris: 32000 kr Sanningen kommer alltid fram

  Electrocompaniet ECI 80D

  Riktpris: 25000 kr Skön, varm klang

  NAD M33

  Riktpris: 50000 kr Kul, klok och stark

  Technics SL-1210GAE Limited Edition

  Riktpris: 52000 kr Legendarisk skivspelare
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.