TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Ännu en Rega-skivspelare

Rega ligger minsann inte på latsidan. Strax efter nya RP3 kommer RP6, en mer påkostad modell som har bättre strömförsörjning.

forfatter
Publicerad 2011-12-12 - 10:50

Engelska Rega är världsberömda för sina kvalitetsgrammofoner i förnuftiga prisklasser. Legendariska Planar 3 fick nyligen sin senaste efterträdare i RP3-modellen som kostar 6 000 kronor med tonarmen RB303.

Nya modellen RP6 är en mer påkostad variant. Den följer i P5:s och P3-24:s fotspår och har dessutom försedd med Regas TT-PSU-strömförsörjning. Tonarmen är samma modell som på RP3.


RP6 har Regas nya superlätta och styva chassi, med en 24-volts synkronmotor som alltså drivs av den separata strömförsörjningen.

RP6 finns i en rad grälla färger samt lite mer sobra kulörer som svart och vit pianolack. Något exakt pris känner vi inte till men det talas om 800 pund i hemlandet, vilket lär betyda ungefär 9 000 kronor här hemma. Utan pickup, givetvis.

Fakta
• RB303-tonarm
• Separat TT-PSU-strömförsörjning
• Aluminium-innerskivtallrik
• Double Brace Technology (för ökad styvhet och dämpning mellan tonarmsbas och tallrikslager)
• 16-mm glastallrik med filtmatta
• 24-volts synkronmotor med mindre än 0,05 % avvikelse i hastighet

digitalbild.se

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Den här skivspelaren hade vi kunnat tänka oss Den nya skivspelaren MoFi MasterDeck och RIAA-steget MasterPhono skulle vi mycket väl kunna tänka oss att ställa på stereobänken.
Kolla, en Metallica-grammofon! Av alla Pro-Jects många nyheter föll vi mest för The Metallica Turntable.
Ljud & Bild Podcast: Episode 2 Smartare och smartare produkter orsakar problem när programvaran inte funkar. Vi förklarar varför trådlösa hörlurar inte är bäst och vilket slags träningsklocka som är bäst.
Marantz slår till med ny CD-spelare Marantz CD 60 är en splitter ny, modern CD-spelare med premium-komponenter till ett förnuftigt pris.
Chockerande flaggskeppshögtalare från DALI Vi har aldrig hört något liknande från DALI.
Danska Raidho debuterar två små och en enorm högtalare Den största kostar lika mycket som en S-klass.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend