TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

AirPlay är också High End

forfatter
Publicerad 2011-05-22 - 21:44

Steget är stort från grammofoner i oljeborrplattformsklassen till trådlös streaming, men ljud från datorn välkomnas av många High End-tillverkare. Fast på olika sätt.

Hegel använde sin egen D/A-omvandlare mellan förstärkarna och en iPad, som strömmade musiken trådlöst.

– Eftersom det är vad folk har hemma så demonstrerar vi Hegel med Logitech Squeezebox och iPad, sade de.

AirPlay är en Apple-standard för strömning av musik från iPod, iPad och iPhone, och en som fattat poängen är Chapter Audio. De visade sin Notepad, en liten 2 x 250-watts förstärkare som helt enkelt är en AirPlay-förstärkare som man kan koppla till de flesta högtalare. Sedan styr man musiken från soffan med sin iPhone i handen.


Mike Gregory från Chapter berättade att priset hamnar på ungefär 1 500 euro, och att det också kommer en mindre version med lägre effekt.

Notepad-förstärkaren bygger på Chapters digitala förstärkarteknik, som vi ibland annat stött på den integrerade förstärkaren Précis. Fast här är den enda anslutningen trådlös.

Chapter-förstärkaren finns i olika färger och släpps antagligen i augusti. Lite senare kommer en CD-spelare med digitala ingångar, förförstärkare och AirPlay. Den kan kopplas till en kommande effektförstärkare med två, tre eller fem kanaler. Serien heter Paperback.


Och när vi pratar om små förstärkare, här är Audiovectors Ole Klifoth med en prototyp på en aktiv högtalare som har USB, linjeingång, koaxial och optisk ingång. Den DSP-styrda digitalförstärkaren, som i det här fallet driver en K1 Signature, lämnar 25 digitala watt och är helt linjär ner till 32 Hz!

Aktiva högtalare var en positiv trend på mässan, många utställare visade aktiva lösningar som passar till TV:n, datorn eller helt enkelt fungerar som en liten och praktisk uppgradering av stereon.


Till exempel Amphion. Här är en iPad som ljudkälla och en liten NuForce-förstärkare som driver ett par Amphion Helium 410 med blå fronter.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Växer med uppgiften Elipsons effektförstärkare verkar förrädiskt spinkig. Men i själva verket är den en tungviktare som får ut det bästa ur dina inspelningar.
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend