TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Aavik C-580 och P-580

Med 580-serien flyttar Aavik gränserna – och prisnivån.

forfatter
Publicerad 2021-09-22 - 13:03

Aavik är så färska att de inte har hunnit etablera sig som en highend-tillverkare ”alla” har hört talas om. Detta kan naturligtvis ändras på nu när utbudet av produkter från den purunga danska tillverkaren växer.

Förförstärkaren C-580 och effektförstärkaren P-580 kostar dubbelt så mycket som 280-serien, men har också lite extra att erbjuda.

Enligt Aavik har switchlös optisk överföring (LDR) av signalen minskat brusnivån, och ett inre chassi av koppar reducerar ”hysterese” som kan påverka signalen negativt.

AAVIK C-580
AAVIK C-580

Förförstärkaren C-580 har separat strömförsörjning och kan använda Aaviks analoga delningsfilter där man kan koppla in en subwoofer. Det är också möjligt att använda analog rumskorrigering med C-580, men det är oklart hur det kommer att fungera i praktiken. I pressmeddelandet säger Aavik att förstärkaren ”anpassar ljudkvaliteten till rummets storlek”.

Effektförstärkaren P-580 använder pulsbreddsmodulering, PWM, tillsammans med något Aavik kallar UMAC-Unmatched Audio Control, som något förenklat är en switchlös konstruktion som reducerar förvrängning och högfrekvent brus.

Tillsammans med en ”avancerad” återkoppling ska P-580 dessutom ha hög dämpfaktor.

AAVIK P-580
AAVIK P-580

I pressmeddelandet nämns de europeiska priserna: Aavik C-580 kostar 25 000 euro och Aavik P-580 lika mycket. Delningsfiltret kostar 4 000 euro.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya och bättre musikstreamers från Auralic Auralic Aries G1.1 och Altair G1.1 får uppdaterad estetik, bättre isolering och vibrationsdämpning samt stöder slutligen AirPlay 2.
Nu kan du designa din egen Burmester-stereo Det är tillåtet att drömma! Med Burmesters nya AR-app kan du själv plocka ihop en anläggning och se hur den skulle se ut i ditt eget hem.
Prisvärd entrébiljett till högupplöst ljud Strömning och ljudkvalitet går hand i hand med Wiim Mini, som är ett lätt sätt att strömma högupplöst på.
Prisbelönt RIAA i ny upplaga Verteres skivspelarförstärkare har kommit i en uppdaterad version, kallad Phono-1 MKII L
Det bästa köpet i klassen Pro-Ject Debut Pro firar företagets 30-årsjubileum med stil och finess.
NAD 3020 - klassikern vi inte glömmer Den lilla NAD-förstärkaren skapade jubel. Ingen hade hört så bra ljud från en liten förstärkare som kostade så lite.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend