TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

A-9000R – tung stereoförstärkare från Onkyo

Nog rycker det allt lite i hifi-foten när vi läser om Onkyos nya integrerade...

forfatter
Publicerad 2011-12-21 - 14:43

Onkyo får mycket beröm för sina hemmabioförstärkare nu för tiden men deras hifi-avdelning ligger inte direkt på latsidan heller. A-9000R markerar en riktig comeback för stora, tunga och maffiga hifi-komponenter från Onkyo. Den nya toppmodellen kan skryta med 2 x 140 watt, hög ljudkvalitet och fina anslutningar.

Förstärkaren är påkostad på både in- och utsidan med högklassiga komponenter, extra stor strömförsörjning och kabinett av aluminium. Tillsammans väger hela härligheten mer än 18 kilo.

Själva hjärtat är strömförsörjningen som använder sig av AWRAT-teknik (Onkyos Advanced Wide Range Amplifier Technology). Bakom det krångliga namnet sägs dölja sig ett renare ljud med bättre signal/brusförhållande och mindre förvrängning. Och med tanke på våra tidigare erfarenheter från Onkyos förstärkare så är detta troligtvis mer än bara tomma ord.

Intressant nog – och helt i linje med dessa tider – har Onkyo utrustat förstärkaren med hela 5 digitala ingångar, varav 2 koaxiala, 1 optisk, 1 AES/EBU samt 1 särskild USB-port för avspelning av musikfiler från USB-minnen. D/A-omvandlingen görs av två Wolfson-omvandlare som arbetar med 24 bit/192 kHz-upplösning.


Förstärkaren har till och med en skivspelaringång som klarar både MM- och MC-pickuper, samt en Pre Out/Main In-slinga så att man kan använda för- och effektförstärkardelen separat, eller koppla in en hemmabioprocessor.

A-9000R kostar 1500 euro ute i Europa men vi har ännu inte sett något svenskt pris.

matrixmedia.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Växer med uppgiften Elipsons effektförstärkare verkar förrädiskt spinkig. Men i själva verket är den en tungviktare som får ut det bästa ur dina inspelningar.
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend