TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

High End-grammofon med keramiskt magnetlager

forfatter
Publicerad 2012-11-01 - 11:05

Skivspelare är i ropet som aldrig förr. Nu för tiden kan man få kanonljud för ungefär tretusen kronor. Fast det är klart, betalar man mer så låter det ännu bättre. Och hostar man upp närmare 40 000 svenska kronor så lär det låta förträffligt.

Clearaudio Ovation ställer upp i den högre divisionen. Den ser ut som en snygg grammofon, med tjock skivtallrik och chassi av aluminium. Vad som inte syns är den speciella, keramiska magnetupphängningen som saknar det traditionella kullagret. I stället vilar den snurrande tallriken på ett magnetfält, precis som höghastighetstågen som svävar fram över sin räls.

 

På så sätt lyckas Clearaudio eliminera all friktion under avspelningen, som styrs av en optisk hastighetskontroll för att rotationshastigheten ska vara helt exakt.

Ovation-spelaren är konstruerad av aluminiumplattor och något som Clearaudio kallar Panzerholz, ett hårt trämaterial som dämpas av små stålkulor för att kontrollera resonanser och se till att inga vibrationer når pickupen.

Clearaudio rekommenderar Clarify-tonarmen med armrör av kolfiber och magnetisk upphängning. Och naturligtvis en pickup av samma höga klass.

plaudio.com

 

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kolla, en Metallica-grammofon! Av alla Pro-Jects många nyheter föll vi mest för The Metallica Turntable.
Ljud & Bild Podcast: Episode 2 Smartare och smartare produkter orsakar problem när programvaran inte funkar. Vi förklarar varför trådlösa hörlurar inte är bäst och vilket slags träningsklocka som är bäst.
Marantz slår till med ny CD-spelare Marantz CD 60 är en splitter ny, modern CD-spelare med premium-komponenter till ett förnuftigt pris.
Chockerande flaggskeppshögtalare från DALI Vi har aldrig hört något liknande från DALI.
Danska Raidho debuterar två små och en enorm högtalare Den största kostar lika mycket som en S-klass.
High End 2022: Nya förstärkare och CD-spelare (!) från Denon Denon har presenterat en integrerad förstärkare med HEOS och en CD-spelare under invigningen av München-mässan.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend