TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Processor och slutsteg från Marantz

Marantz släpper nya flaggskepp till hemmabion. Hur låter en 11.2-kanalsprocessor och ett slutsteg som lämnar 7 x 150 watt? Maffigt, skulle vi tro.

forfatter
Publicerad 2012-12-18 - 12:00

AV8801 är en 11.2-kanalig förförstärkare med seriös highend-teknik på insidan, bland annat en väldimensionerad ringkärnetrafo och en diskret op-amp-konstruktion med ett stort antal JFET-transistorer – en teknik Marantz kallar HDAM.

Processorn har hela 3 HDMI-utgångar, två till huvudzonen och en till TV eller projektor i ett annat rum. Musikälskare kan se fram emot AirPlay, inbyggt Spotify och internetradio. Hela härligheten styrs med en fjärr-app till Apple- och Android-enheter.

Processorn har en signalbehandling av hög kvalitet. Som mediespelare klarar den många filformat, bland annat WAV, FLAC (upp till 24 bit/192 kHz) och Apple Lossless. D/A-omvandlarna på insidan arbetar också med hög upplösning: 32 bit/192 kHz.

Marantz har gått hela vägen och gjort plats för balanserade XLR-kretsar och utgångar till samtliga 11 kanaler! Plus till båda subbaskanalerna!

Balanserade ingångar till CD-spelare finns också, plus vanlig obalanserad skivspelaringång.

Tung effektförstärkare
Slutsteget MM8077 kan skryta med 7 kanaler – och av naturliga skäl en ännu större ringkärnetransformator eftersom effekten ligger på 7 x 150 watt. Marantz har satsat på strömförstärkning i stället för spänningsförstärkning vilket kan ge en bättre bandbredd på hög volym, plus bättre dynamik.

MM8077 är byggd för att vara flexibel för både installatörer och vanliga hemmabioälskare. Det går till exempel att välja mellan balanserad och obalanserad signal till varje enskild kanal.

Svenska priser känner vi inte till men i USA kostar processorn 3 600 dollar och slutsteget 2 400 dollar.

septon.se

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Utlovar saftig bas utan separat sub Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!
Ta med dig bilden vart som helst! Samsung The Freestyle är en praktisk projektor när du behöver snabb och enkel videounderhållning i stort format – men den har sina begränsningar.
McIntosh uppdaterar MX100 med Control4 Nu kan du integrera processorn i ditt smarta hem.
Ny Blu-ray-spelare från Reavon Nykomlingen UBR-X110 har uppgraderats med möjligheten att spela SACD.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend