TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Nya tungviktare i hemmabion

forfatter
Publicerad 2012-08-06 - 13:21

TX-NR1010, TX-NR3010 och TX-NR5010 heter Onkyos tre nya hemmabioreceivrar. Alla tre är uppdaterade med alla nya bild- och ljudformat. Bland annat stöder HDMI-ingången på fronten HD-video från smartmobiler (Mobile High-Definition Link).

Detta är också de första hemelektronikprodukterna som har Ciscos nya Simple Tap-teknik, som innebär att det för första gången ska bli superenkelt att koppla in en apparat i det trådlösa hemnätverket. Man laddar helt enkelt ned appen Cisco Connect Cloud på smartmobilen och klickar på en virtuell knapp, så kopplas receivern in på nätverket automatiskt. Funktionen finns egentligen inte riktigt ännu, men kommer att bli tillgänglig efter en uppgradering senare i år.

Samtliga modeller är utrustade med HQV Vida-videoprocessor och Marvell Qdeo 4-videouppskalning.

Multiroom
Multiroom-lösningen är också förbättrad. Numera går det att välja digital signalöverföring och HDMI-utgång till zon 2. Tre zoner kan användas samtidigt och fjärrstyras med Onkyos iPhone- och Android-appar.

Effekt
TX-NR1010 har sju förstärkarkanaler men kan processa 9.2 kanaler (man behöver alltså extra stereoförstärkare eller aktiva högtalare för de återstående kanalerna). TX-NR3010 och TX-NR5010 har däremot nio kanaler men kan bearbeta hela 11.4 kanaler och stöder DTS Neo:X-uppmixning med hela 11 kanaler! Det är med andra ord fritt fram att fylla hela rummet med så många högtalare man bara orkar!

Effekten specificeras till 200 watt per kanal i TX-NR1010 och TX-NR3010, och 220 watt för TX-NR5010. Den största modellen har den gamla hederliga förstärkartekniken med ringkärnetransformator, medan de övriga två har den billigare EI-typen

Priser:
TX-NR1010: 20 000 kr
TX-NR3010: 25 000 kr
TX-NR5010: 30 000 kr

matrixmedia.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nu får du Google TV på alla skärmar Google Chromecast ger TV:n nytt liv och nu har den fått både fjärrkontroll, Google TV – och 4K. Men ett problem också.
Chromecast med Google TV kommer (äntligen) till Sverige Från och med i dag kan Googles nya Chromecast förbeställas i Sverige. Den har bland annat fjärrkontroll och Google TV. 21 juni finns den i butik.
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Utlovar saftig bas utan separat sub Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!
Ta med dig bilden vart som helst! Samsung The Freestyle är en praktisk projektor när du behöver snabb och enkel videounderhållning i stort format – men den har sina begränsningar.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend