TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Nya Blu-ray-toppmodeller från Oppo

forfatter
Publicerad 2012-10-08 - 12:10

Oppo är kända för att bygga Blu-ray-spelare av hög klass, som vänder sig till entusiaster som vill klämma ut sista droppen biokvalitet ur sina filmer. Med sina välkonstruerade modeller – till exempel BDP-95 som vi har testat med gott resultat (läs testet här) – har Oppo givit många av de mer ”kända” märkena där ute en hård match. Det är inte heller någon hemlighet att många välrenommerade märken, till exempel Cambridge och Electrocompaniet, använder sig av Oppos tekniska plattform i sina modeller.

Nu kommer två nya modeller från Oppo. BDP-103EU och BDP-105EU heter de och påminner en hel del om föregångarna BDP-93 och BDP-95, fast har dessutom ett knippe nya finesser.

4K-uppskalning och 4 HDMI
Viktigaste förändringen är kanske att Oppo har använt sig av en ny bildprocessor från QDEO som klarar uppskalning till 4K-upplösning. Den här funktionen kan bidra till att förbättra bildkvaliteten från BD-filmer som visas på en 4K-projektor eller 4K-TV.

På baksidan har det också hänt en del. Analoga videoutgångar är en saga blott, däremot finns numera dubbla HDMI-utgångar så att det går att koppla in både en TV och en projektor samtidigt. Det finns dessutom två HDMI-ingångar så att man kan koppla in andra signalkällor, till exempel TV-mottagare eller spelkonsol, och använda QDEO-processorns digitala bildbehandling.


Den ena HDMI-ingången sitter på fronten och stöder nya MHL-standarden (Mobile High-definition Link) för HD-överföring från smartmobiler och surfplattor.

Spelarna har inbyggd YouTube-avspelning och stöder Netflix-videohyra med 1080p-video, surroundljud, textning och val av språk.

Toppmodellen BDP-105 har ett par extra finesser som kanske gör den lockande för audiofiler. Till skillnad från föregångaren BDP-95 har den ingen fläkt och lär alltså arbeta tystare i biomörkret. Den har hörlursuttag samt ett gäng digitala ingångar av olika sort: optisk, koaxial och USB. Oppo utlovar hög analog ljudkvalitet tack vare ESS Sabre-omvandlare och balanserade utgångar med XLR-kontakter.

BDP-103 kommer nu i oktober medan BDP-105 dröjer till senare i vinter. Priserna förväntas hamna på samma nivåer som föregångarna, alltså 7 000 respektive 12 000 kronor

septon.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nu får du Google TV på alla skärmar Google Chromecast ger TV:n nytt liv och nu har den fått både fjärrkontroll, Google TV – och 4K. Men ett problem också.
Chromecast med Google TV kommer (äntligen) till Sverige Från och med i dag kan Googles nya Chromecast förbeställas i Sverige. Den har bland annat fjärrkontroll och Google TV. 21 juni finns den i butik.
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Utlovar saftig bas utan separat sub Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!
Ta med dig bilden vart som helst! Samsung The Freestyle är en praktisk projektor när du behöver snabb och enkel videounderhållning i stort format – men den har sina begränsningar.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend