TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Ny THX-högtalare från Procella

Svenska Procella släpper en ny fullregisterhögtalare till sofistikerade hemmabiografer.

forfatter
Publicerad 2011-11-04 - 15:39

Alerta läsare har kanske uppfattat att Bild & Ljud Hemma har beställt en uppsättning P6-hemmabiohögtalare till vårt testrum. Allt beror på att vi blev förbluffade över det fina ljudet när vi testade en 5.1-anläggning med P6-högtalare och en P15-subbas. Nu lanserar Procella en ännu kraftigare trevägsmodell för större biorum.


För att lyckas med ett bredare frekvensomfång och ännu högre ljudtryck har nya P610 en extra 10-tums basmodul som sitter ihop med en ”vanlig” P6-högtalare, som innehåller en 1-tums horndiskant och ett 6,5-tums mellanregister.

Baselementet är likadant som i den aktiva subbasen P10, men i P610 återger det bara frekvenser från 40 Hz och uppåt. Man behöver alltså fortfarande en eller flera subbasar för att återge den allra djupaste basen. Fördelen är att P610 tål en lägre delningsfrekvens än THX-specifikationens 80 Hz, och den klarar fortfarande THX-kraven på ljudtryck (105 dB kontinuerligt på lyssningsplatsen).

P610 är tänkt att användas tillsammans med Procellas nya DA-1400, en 4-kanalig rackmonterbar effektförstärkare med inbyggt elektroniskt delningsfilter och DSP-ljudkorrektion. Högtalarna kan bi-ampas och drivas med olika förstärkarkanaler för basen och diskant/mellanregister. Eftersom P610 bara är 15 cm djup är den idealisk för placering bakom en akustiskt transparent filmduk.

nsht.se

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Utlovar saftig bas utan separat sub Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!
Ta med dig bilden vart som helst! Samsung The Freestyle är en praktisk projektor när du behöver snabb och enkel videounderhållning i stort format – men den har sina begränsningar.
McIntosh uppdaterar MX100 med Control4 Nu kan du integrera processorn i ditt smarta hem.
Ny Blu-ray-spelare från Reavon Nykomlingen UBR-X110 har uppgraderats med möjligheten att spela SACD.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend