TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

Modulbaserad NAD-receiver

Det är tråkigt när hemmabioförstärkare snabbt blir föråldrade. NAD försöker lösa problemet genom att släppa receivrar som går att uppgradera.

forfatter
Publicerad 2011-11-08 - 09:43

Med tanke på all ny teknik så är det lätt hänt att hemmabioreceivrar blir akterseglade. NAD hävdar att de har lösningen på problemet och kallar sin nya T757 för framtidssäker. Den kan nämligen uppgraderas med moduler som har den senaste tekniken.

NAD kallar konceptet för Modular Design Concept (MDC). Det går ut på att baksidan har öppningar för moduler som sticks in och som gör att man kan skräddarsy receiverns funktioner och anslutningar.

Modulerna monteras av Hi-Fi Klubbens serviceverkstäder och antalet moduler som går att utrusta modellerna varierar. I T757, som har en effekt på 7 x 120 watt, finns det plats för en extra modul. I toppmodellen T787, med 7 x 200 watt, finns det plats för fler.


I dagsläget finns det sju moduler, bland annat en ingångsmodul som stöder Audyssey MultEQ XT-rumskorrektion, HDMI-modul med tre ingångar samt en HDMI-modul som ger vissa modeller 3D-stöd. DAB-radio finns också.

NAD T757 kostar 9 000 kronor och har 3D-stöd, 7.1-kanals ljudutgång och multiroom-funktion. Toppmodellen T787 är ännu mer avancerad och kostar 24 000 kronor

hifiklubben.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Referensljud direkt i väggen Vägghögtalarna från IW150-serien ska vara speciellt utformade för Dolby Atmos.
Nu får du Google TV på alla skärmar Google Chromecast ger TV:n nytt liv och nu har den fått både fjärrkontroll, Google TV – och 4K. Men ett problem också.
Chromecast med Google TV kommer (äntligen) till Sverige Från och med i dag kan Googles nya Chromecast förbeställas i Sverige. Den har bland annat fjärrkontroll och Google TV. 21 juni finns den i butik.
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Utlovar saftig bas utan separat sub Kompakta Denon DHT-S217 har Dolby Atmos – och inbyggd subwoofer!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend