Search
Generic filters

GX Soundbar: lövtunn ljudplanka från LG

Den nya ljudplankan i GX-serien ska vara en perfekt match till LG:s egen Galleri-OLED!

Då vi testade LGs nya Galleri-OLED nyligen blev vi väldigt imponerade både av byggkvalitet och design, för att inte snacka om den läckra bildkvaliteten. Ljudet var däremot bara ”helt ok”. De de allra flesta platta skärmarna där ute skriker LG-skärmen efter lite draghjälp från en ordentlig högtalare. Gärna ett fullblods hemmabio-system, eller åtminstone en ljudplanka som duger.

Nu kommer LG själva med lösningen: Den nya GX Soundbar har en matchande design till GX OLED. Ljudplankan har visats upp flera gånger, men nu är den äntligen klar och tillgänglig i butikerna.

LG GX Soundbar. (Foto: LG)
LG GX Soundbar. (Foto: LG)

LG GX Soundbar med trådlös subwoofer

GX Soundbar gjord för att matcha Gallery-serien både visuellt och ljudmässigt. De flesta kommer nog föredra att hänga den på väggen tillsammans med TV:n. Ljudplankan har ett eget ”Zero Gap” väggfäste som placerar den tätt intill väggen, rätt under OLED-skärmen. Alternativt kan den monteras på en bänk med hjälp av ett medföljande bordsstativ.

Ljudplankan är för övrigt lika bred som en 65 tums LG OLED GX (144 centimeter) och passar därmed bäst till den storleken.

LG GX Soundbar er kledd i mørkegrått stofftrekk. Den kan henges på vegg eller stå på bordet. (Foto: LG)
LG GX Soundbar är klädd i mörkgrått tyg. Den kan hängas på väggen eller stå på bänken. (Foto: LG)

GX Soundbar använder ett 3.1 kanals ljudsystem, men separata högtalare för vänstra/högra och centerkanalen, samt en separat trådlös subwoofer till baskanalen. Man kan även komplettera med extra bakhögtalare (SPK8, säljs separat) och uppnå fullständigt 5.1 surroundljud. Total förstärkareffekt uppges till 420 watt.

Läs också Äntligen en OLED-TV som ser bra ut på väggen LG:s nya OLED-TV är skräddarsydd för väggmontering. Dessutom ser den oförskämt läcker ut!

Dolby Atmos, DTS:X och HDMI eARC

Enligt specifikationerna får GX-ljudplankan goda inkopplingsmöjligheter. Ljudplankan har HDMI in/ut med stöd för 4K och eARC, så att den kan hämta ut ljudsignalen från en inkopplad Blu-ray spelare, men också direkt från TV:n och dess inbyggda appar.

Den ökade bandbredden för eARC gör det möjligt att spela ljudfiler med hög upplösning, som exempelvis Dolby Atmos och DTS:X. LG-ljudplankan har emellertid inga dedikerade ”höjdhögtalare” vända mot taket, därför är nog höjdperspektivet begränsat. Oavsett är det positivt med stöd för högupplöst ljud!

annons
LG GX Soundbar kommer også med trådløs subwoofer: Bakhøyttalere er derimot ekstrautstyr. (Foto: LG)
LG GX Soundbar kommer  också med trådlös subwoofer. Bakhögtalarna är däremot extrautrustning. (Foto: LG)

LG-plankan kan också strömma ljud via Bluetooth, direkt från smarttelefonen eller surfplattan. Ljudfiler kan spelas av med upp till 24 bit/96 khz upplösning (Hi-res audio). En inbyggd LG Ai Sound Pro ljudprocessor sörjer för att bearbeta och optimera ljudet.

annons

Pris och tillgänglighet

LG GX Soundbar finns redan på lager i enstaka butiker och kostar ca 15 000 kronor.

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Moonraker var kodnamnet på Nokias smartklocka, men projektet ställdes in av Microsoft när de köpte den finska mobiltillverkaren.
  En Disneys största filmpremiärer i år, Mulan, släpps nu direkt på strömningstjänsten Disney+
  I första omgången blir det bara Android-användarna som får glädje av att strömma spel på mobilen.
  SSD är nu standard i alla Apples iMac-modeller.
  Samsung har just lanserat Galaxy Note 20 och Galaxy Note 20 Ultra. Vi känner till tekniken, men båda modellerna har design och finesser som verkar mycket lovande.
  Förutom Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung idag lanserat Samsung Galaxy Tab S7 och Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live och sist men inte minst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
  Så kommer Huaweis kommande Mate 40-serie att se ut.
  UPPDATERING: Amazon bekräftar Sverige-lansering

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  BenQ W5700

  Riktpris: 30000 kr Billig biomaskin med 4K

  Panasonic DP-UB820

  Riktpris: 5000 kr Prisvärd biomaskin

  Epson EH-LS100

  Riktpris: 30000 kr Vi förväntade oss mycket mer

  BenQ W1600UST

  Riktpris: 14000 kr BenQ ÄR Nära sanningen
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.