Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Epson EF-11 och EF-12 laserprojektorer

Laser ger starkt ljus i upp till 150 tum.

De två HD-projektorerna från Epson använder sig av laser för att ge så hög ljusstyrka att de till och med går använda utomhus.

Epson EF-11 och EF-12 kan visa en bild på uppemot 150 tum – och EF-12 har en inbyggd Yamaha-stereohögtalare.

Laserprojektorerna är så små att de kan flyttas runt och passar lika bra på kontoret som hemma eller utomhus, anser Epson.

Den 18 cm breda EF-11 är den minsta av de två, eftersom EF-12 har Yamaha-högtalare på toppen – som dessutom fungerar som Bluetooth-högtalare som man kan strömma ljud till.

Med hjälp av inbyggt Miracast kan man strömma video från mobilen eller surfplattan till EF-11.

Annons

Epson EF-12 har Chromecast inbyggt, samt Google Assistant, och stöder Android TV som bland annat ger tillgång till filmer och spel på Google Play och YouTube.

Laserlampan håller i upp till tio år om projektorn används i genomsnitt fem timmar om dagen. Den klarar att projicera en ljusstyrka på upp till 1000 lumen.

De två projektorerna går redan att köpa. EF-11 har riktpriset 12 300 kronor och EF-12 med Yamaha-ljud kostar 15 000 kronor. Det lönar sig dock att leta bland butikerna, båda modellerna går att hitta för betydligt mindre.

Annons

 

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Skrevet av

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Laser ger starkt ljus i upp till 150 tum.

Laser ger starkt ljus i upp till 150 tum.

Laser ger starkt ljus i upp till 150 tum.

Laser ger starkt ljus i upp till 150 tum.

Laser ger starkt ljus i upp till 150 tum.

Laser ger starkt ljus i upp till 150 tum.

Laser ger starkt ljus i upp till 150 tum.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.