Nyhet

Epson EF-11 och EF-12 laserprojektorer

Laser ger starkt ljus i upp till 150 tum.
forfatter

De två HD-projektorerna från Epson använder sig av laser för att ge så hög ljusstyrka att de till och med går använda utomhus.

Epson EF-11 och EF-12 kan visa en bild på uppemot 150 tum – och EF-12 har en inbyggd Yamaha-stereohögtalare.

Laserprojektorerna är så små att de kan flyttas runt och passar lika bra på kontoret som hemma eller utomhus, anser Epson.

Den 18 cm breda EF-11 är den minsta av de två, eftersom EF-12 har Yamaha-högtalare på toppen – som dessutom fungerar som Bluetooth-högtalare som man kan strömma ljud till.

Med hjälp av inbyggt Miracast kan man strömma video från mobilen eller surfplattan till EF-11.

Epson EF-12 har Chromecast inbyggt, samt Google Assistant, och stöder Android TV som bland annat ger tillgång till filmer och spel på Google Play och YouTube.

Laserlampan håller i upp till tio år om projektorn används i genomsnitt fem timmar om dagen. Den klarar att projicera en ljusstyrka på upp till 1000 lumen.

De två projektorerna går redan att köpa. EF-11 har riktpriset 12 300 kronor och EF-12 med Yamaha-ljud kostar 15 000 kronor. Det lönar sig dock att leta bland butikerna, båda modellerna går att hitta för betydligt mindre.

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.