TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

8K-laserprojektorer från JVC

JVC lanserar hemmabioprojektorer i den riktiga highend-klassen.

forfatter
Publicerad 2021-09-05 - 08:23

JVC är kända för att leverera några av de häftigaste projektorerna på hemmabiofronten och är högt aktade av entusiaster över hela världen. JVC-projektorerna utmärker sig med bland annat suverän kontrast och en närmast bottenlös svärta, och kämpar ofta med ärkerivalen Sony om vem som levererat högst bildkvalitet. Och när Sony har lanserat en rad laserbaserade projektorer det senaste året så kan ju inte ingenjörerna hos JVC vila på sina lagrar …

Läs också Extrem ljusstyrka Sony presenterar tre avancerade projektorer med 4K, HDR och kanonstark ljusstyrka.

8K-upplösning och laserljus

Nu är det dags för en ny generation JVC-projektorer, närmare bestämt fyra modeller i highend-klassen. Tre av dem har 8K-upplösning och laserbaserad ljuskälla, medan den sista är en 4K-modell med traditionell lampa.

Instegsmodellen (om det kan kallas för det) kallas DLA-NP5 och har en lampa med 1800 lumen i ljusstyrka. Den har HDMI 2.0-ingångar och HDCP 2.3.

Storebror DLA-NZ7 introducerar en högeffektiv laserljuskälla (BLU-Escent) med upp till 2200 lumen och 40 000:1 i native-kontrast. Denna modell stöder också 8K/60p-videosignaler via HDMI 2.1 och använder sig av så kallad pixelförskjutning (8K e-shift) för att åstadkomma 8K på skärmen. JVC-projektorn stöder även 4K-video med upp till 120 bilder per sekund, vilket borde göra den aktuell för ett häftigt gaming-system.

DLA-NZ8 tar steget upp till 2500 lumen i ljusstyrka och så mycket som 80 000:1 i native-kontrast. Den har också en mer avancerad pixel shift-teknik (8K e-shiftX) för att få ännu bättre bildskärpa.

Den nya flaggskeppsmodellen från JVC heter DLA-NZ9. Med en större 100 mm glaslins, hela 3000 lumen i ljusstyrka och 100 000:1 kan den fylla de största filmdukarna (upp till 300 tum) med en knivskarp och ljusstark bild.

Läs också Fantastisk biokänsla hemma Har du någon av de här projektorerna behöver du aldrig gå på bio igen.
4K projektorer

Pris och tillgänglighet

De nya JVC-projektorerna landar hos återförsäljarna mot slutet av året (DLA-NP5 förväntas inte förrän i början av 2022).

Svenska priser har vi inte fått tag i, men vi har snappat upp följande norska priser som förmodligen stämmer ganska så väl:

JVC DLA-NP5: 80 000 kr
JVC DLA-NZ7: 120 000 kr
JVC DLA-NZ8: 175 000 kr
JVC DLA-NZ9: 300 000 kr

 

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Stranger Things får rumsligt ljud Den fjärde säsongen av Stranger Things kommer strax att låta ännu bättre.
Referensljud direkt i väggen Vägghögtalarna från IW150-serien ska vara speciellt utformade för Dolby Atmos.
Nu får du Google TV på alla skärmar Google Chromecast ger TV:n nytt liv och nu har den fått både fjärrkontroll, Google TV – och 4K. Men ett problem också.
Chromecast med Google TV kommer (äntligen) till Sverige Från och med i dag kan Googles nya Chromecast förbeställas i Sverige. Den har bland annat fjärrkontroll och Google TV. 21 juni finns den i butik.
Farväl, Onkyo! Kommentar: Ett av de stora gamla träden i hi-fi-skogen har fallit. Utan ett ljud.
Kolla in Sonys nya 4K-projektorer Erbjuder bland annat laserljus till ett helt nytt pris!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend