Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

8K-laserprojektorer från JVC

JVC lanserar hemmabioprojektorer i den riktiga highend-klassen.
jvc 8k projektor

JVC är kända för att leverera några av de häftigaste projektorerna på hemmabiofronten och är högt aktade av entusiaster över hela världen. JVC-projektorerna utmärker sig med bland annat suverän kontrast och en närmast bottenlös svärta, och kämpar ofta med ärkerivalen Sony om vem som levererat högst bildkvalitet. Och när Sony har lanserat en rad laserbaserade projektorer det senaste året så kan ju inte ingenjörerna hos JVC vila på sina lagrar …

Läs också

Extrem ljusstyrka

8K-upplösning och laserljus

Nu är det dags för en ny generation JVC-projektorer, närmare bestämt fyra modeller i highend-klassen. Tre av dem har 8K-upplösning och laserbaserad ljuskälla, medan den sista är en 4K-modell med traditionell lampa.

Instegsmodellen (om det kan kallas för det) kallas DLA-NP5 och har en lampa med 1800 lumen i ljusstyrka. Den har HDMI 2.0-ingångar och HDCP 2.3.

Storebror DLA-NZ7 introducerar en högeffektiv laserljuskälla (BLU-Escent) med upp till 2200 lumen och 40 000:1 i native-kontrast. Denna modell stöder också 8K/60p-videosignaler via HDMI 2.1 och använder sig av så kallad pixelförskjutning (8K e-shift) för att åstadkomma 8K på skärmen. JVC-projektorn stöder även 4K-video med upp till 120 bilder per sekund, vilket borde göra den aktuell för ett häftigt gaming-system.

DLA-NZ8 tar steget upp till 2500 lumen i ljusstyrka och så mycket som 80 000:1 i native-kontrast. Den har också en mer avancerad pixel shift-teknik (8K e-shiftX) för att få ännu bättre bildskärpa.

Annons

Den nya flaggskeppsmodellen från JVC heter DLA-NZ9. Med en större 100 mm glaslins, hela 3000 lumen i ljusstyrka och 100 000:1 kan den fylla de största filmdukarna (upp till 300 tum) med en knivskarp och ljusstark bild.

Fantastisk biokänsla hemma Har du någon av de här projektorerna behöver du aldrig gå på bio igen.
4K projektorer

Pris och tillgänglighet

De nya JVC-projektorerna landar hos återförsäljarna mot slutet av året (DLA-NP5 förväntas inte förrän i början av 2022).

Svenska priser har vi inte fått tag i, men vi har snappat upp följande norska priser som förmodligen stämmer ganska så väl:

JVC DLA-NP5: 80 000 kr
JVC DLA-NZ7: 120 000 kr
JVC DLA-NZ8: 175 000 kr
JVC DLA-NZ9: 300 000 kr

 

Annons

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.