TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Rekordsnabb laptopskärm från Alienware

Om du spelar väldigt, väldigt snabba spel kan 480 Hz-skärmen vara esset i din rockärm.

forfatter
Publicerad 2022-07-20 - 15:59

Skärmarna för spel blir snabbare och snabbare år för år. Det är oåterkalleligt.

Alienware höjer nu ribban när det gäller skärmar på bärbara datorer. Detta då de snart lanserar en ny bärbar speldator med 480 Hz-skärm. Det är inte ett rekord för spelmonitorer; det hålls i skrivande stund av Asus ROG Swift 500 Hz. Men det är ändå ett rekord för inbyggda bildskärmar i bärbara datorer.

Alienware m17 R5 är byggd med AMD Advantage-plattformen med nya AMD Radeon RX 6850M XT 12GB GDDR6 GPU och AMD Smart Technologies. M17 R5 ska vara en av världens mest kraftfulla 17-tums bärbara datorer.

Den nya 480 Hz-skärmen är nu tillgänglig på Alienware m17 R5 och Alienware x17 R2. De två maskinerna finns med antingen AMD FreeSync eller Nvidia G-SYNC, beroende på valet av grafikkort. Det kommer också modeller med 120 Hz UHD-skärmar (3840 x 2160) för dem som vill byta hög hastighet mot hög upplösning.

Priser och exakta konfigurationer har inte avslöjats ännu.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend