Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nya generationen Acer Nitro V 15 lovar tillgängligt spelande

Acer Nitro V 15 med 13:e generationens Intel-processor och Nvidia-grafik.

Skrivet av / 2023-09-30 - 17:13
Nya generationen Acer Nitro V 15 lovar tillgängligt spelande

Acer har sitt Predator-varumärke för mer kraftfulla spelmaskiner, som Predator Helios Neo 16, men de tillverkar även speldatorer under eget namn.

Läs också Förnuftig gaming Acer Predator Helios Neo 16 är en speldator för vanligt folk. Det kan låta tråkigt, men det är det inte.

Acer Nitro V 15 är den senaste modellen av företagets slimmade och mer prisvärda bärbara dator med gamingkapacitet. I den nuvarande generationen är Nitro V 15 utrustad med 13:e generationens Intel Core-processorer och grafikkort i Nvidia GeForce RTX 40-serien.

Acer Nitro V 15 är en slank och lätt maskin som kan hantera enklare spel. (Foto: Acer)

Acers pressmeddelande ger inte en exakt lista över tillgängliga konfigurationer, men det anger att maskinerna är tillgängliga med upp till 32 GB RAM-minne och upp till 2 TB SSD-lagring. Skärmen på 15,6 tum, som nöjer sig med klassisk Full HD-upplösning (1920 x 1080 pixlar), finns tillgänglig med upp till 165 Hz uppdateringsfrekvens. Och grafikprocessorn kan vara upp till Nvidia GeForce RTX 4050.

Läs också Acer Aspire V 15 Nitro BE UHD Acers toppmodell är superkompakt men har en skärm som nästan är för bra för spel.

Pris och tillgänglighet

Vi skulle gärna vilja veta vad den maximala konfigurationen kostar. Men allt vi vet är att det också finns versioner som kostar så lite som 10 990 kronor. Acer Nitro V 15 kommer att finnas tillgänglig från slutet av fjärde kvartalet.

En rimlig ”mellanklass”-konfiguration med en i7-processor, 16 GB RAM, 1 TB lagringsutrymme och GeForce RTX 4050-grafik kommer att kosta 16 490 kronor.

(Foto: Acer)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ny Steam Deck med OLED

Arkadmaskiner för spelrummet

Spelarens favoriter

Gamingheadset med Turtle Power

Microsoft får grönt ljus

Nytt Atari 2600-spel!

Spelpropparna med den längsta batteritiden

Bildskärmar för alla ändamål

Behöver gamers en särskild mikrofon?

Vass gamingdator till ett vasst pris

Racingstol för vardagsrummet

Böjd 27-tums gamingskärm

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen