Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Computex 2023: 3D-skärmar och mördar-laptops

Det fanns laptops, laptops, och fler laptops på Computex i Taipei. Men några av dem var lite annorlunda.

Av / 2023-06-03 - 08:00
Computex 2023: 3D-skärmar och mördar-laptops

Computex-mässan i Taiwan är en av världens största mässor för datorutrustning och teknik, så det är inte konstigt att det fanns bärbara datorer i långa rader.

Således också hos Acer och Asus, som båda hade lagt beslag på varsin jättemonter för att få plats med både vanliga datorer och speldatorer.

En av de mer överraskande sakerna var Asus Zenbook 15 OLED och Asus Vivobook 15, båda lätta bärbara datorer designade för ett liv ute i den verkliga – och smutsiga – världen.

De två maskinerna är nämligen behandlade med en bakterie- och virusdödande beläggning som påstås slå ihjäl 99 procent av alla virus och bakterier! Videon ovan förklarar hur.

I en helt annan tävlingsgren, men minst lika spännande, hittar vi Acers Spatiallabs-skärmar, som finns både i löst utförande och som laptop-skärmar. De har nämligen riktig, glasögonfri 3D med ögonspårningskameror.

Acer Predator Helios 3D 15 har en display med äkta glasögonfri 3D. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Eftersom L&B Home-sajten inte är gjord för 3D (inte heller skribentens kamera) kan effekten inte visas här. Men det ser förvånansvärt bra – och djupt – ut. Mest imponerande var dock en uppsättning med tre 3D-skärmar. Här svävade föremålen i fria luften framför ögonen!

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Razers nya samarbete tar kunderna med byxorna nere

Flaggskepp för spel från LG

Så här blir PS5 Pro

Streaming och teamchatt med färger

PS5-uppdatering rullas ut nu

Spela PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games måste hosta upp

Samsungs 3D-skärm utan 3D-glasögon

Razer ger dig en spark i baken

Skärmarna ska vara stora och datorerna smarta

MSI slår klorna i handhållet spelande

HP och OMEN avslöjar framtiden för datorer och spelutrustning

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen