Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 04Delta

Nyhet

AOC Gaming CQ27G2S/BK välvd gamingskärm med 165 Hz

AOC:s välvda 27-tumsskärm har specarna gamers letar efter till ett rimligt pris.

Skrivet av / 2023-09-24 - 12:00
AOC Gaming CQ27G2S/BK välvd gamingskärm med 165 Hz

Precis som grafiker har sina preferenser för skärmar har gamers också det, och ofta är de rakt motsatta. AOC menar att de tillfredsställer kraven och det utan att det blir hiskligt dyrt.

Foto: AOC

AOC Gaming CQ27G2S/BK är en välvd spelskärm på 27 tum med en välvningsradie på 1500R. VA-panelen har QHD-upplösning, det vill säga 2560 x 1440 bildpunkter. Uppdateringsfrekvensen är hela 165 Hz och den ska ha en svarstid på 4 ms (grå till grå) samt en 1 ms MPRT (moving picture response time). Den har även Adaptive Sync för att eliminera screen tearing. Den sägs även ha ”låg ingångsfördröjning” (input lag), vad det nu innebär.

Läs också Gamingskärmar ska vara enorma Den massiva Samsung Odyssey Neo G9 57-tums 2x4K-bildskärmen som vi fick en smygtitt på under CES i januari finns nu att köpa.

Men skärmen ska även vara okej för andra användningsområden med en konstrast på 3000:1 och HDR10-stöd. Färgrymden ska vara 99 % av sRGB, och skärmen påstås ha ”hög färgnoggrannhet”. Ett Low Blue Light-läge ska minska ansträngningen för ögonen.

Foto: AOC

Skärmen sitter på ett stativ som gör att man kan justera höjd, lutning och vridning för att kunna hitta bästa ergonomiska placering.

Pris och tillgänglighet

AOC Gaming CQ27G2S/BK kommer finnas att köpa i oktober till ett rek pris på 3 499 kronor.

Läs mer hos AOC

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Netflix släpper GTA The Trilogy

Dolce&Gabbana designar gaming

Ny Steam Deck med OLED

Arkadmaskiner för spelrummet

Spelarens favoriter

Gamingheadset med Turtle Power

Microsoft får grönt ljus

Nytt Atari 2600-spel!

Spelpropparna med den längsta batteritiden

Bildskärmar för alla ändamål

Behöver gamers en särskild mikrofon?

Vass gamingdator till ett vasst pris

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen