Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Galaxy Note 8 avtäckt i New York

Av / 2017-08-23 - 21:55
Galaxy Note 8 avtäckt i New York

På ett spektakulärt evenemang i New York har Samsung presenterat nya Galaxy Note 8.

Mobiltelefonen bygger vidare på Note-seriens styrkor samt de senaste framstegen i Galaxy S8 och S8+. Det förflutna är inte glömt och smart nog valde Samsung också att prata om Note 7, som innebar en stor ekonomisk förlust men också en skadad image för elektronikjätten. Lyckligtvis fanns Samsungs trogna fans där som stöd under hela den svåra tiden, och det mesta av introduktionen handlade främst om att tacka dem.

 

Enorm skärm
Precis som förväntat har Note 8 en riktigt stor AMOLED-skärm. Hela 6,3 tum är den och av typen Infinity Display, vilket innebär att skärmen fyller hela framsidan och går hela vägen runt kanten. Eftersom skärmen är så stor har Samsung satsat på möjligheten att köra två appar samtidigt. Man kan också koppla ihop två appar så att de startar samtidigt med en enda tryckning.

Till skärmen ingår naturligtvis den trofasta S Pen, Note-seriens USP (Unique Selling Point). Pennan har blivit mer exakt och fått en finare spets som gör den ännu enklare att rita, skriva och färglägga med.

Banbrytande kamera
Förutom skärmen låg störst fokus på den nya kameran. Precis som hos de flesta konkurrenterna handlar det om en dubbelkamera, men Samsung hävdade att Note-kameran kommer att sätta en ny standard för mobilkameror.

De två objektiven är på 12 Mp vardera. Det ena är ett vidvinkelobjektiv och det andra ett teleobjektiv. Liksom hos konkurrenterna kan det senare användas för att zooma in 2x. En ny och unik funktion är att båda är försedda med optisk bildstabilisering så att man alltid får helt skarpa bilder. Detta demonstrerades med jämförelser med iPhone 7 Plus. Kul att en del tillverkare tvingas racka ner på konkurrenterna för att framhäva sig själva.

En annan smart funktion i kameran är den nya Live Focus-funktionen som påminner mycket om effekten man kan få med OnePlus 5 och iPhone 7 Plus, där bakgrunden suddas ut för att framhäva förgrunden.

 

Hos Samsung är dock den här funktionen ännu mer avancerad. Dual Capture tar två bilder på en gång, så att man kan gå in och justera och anpassa effekten efteråt. Trots att demonstrationen var ganska så töntig så var den övertygande. Vi ser fram emot att få leka med den här funktionen.

Premiumpris
Samsung Galaxy Note8 släpps 15 september och finns i guld och svart.

Riktpriset är 10 000 kronor. Förbeställningar kan göras från i dag.

Specifikationer:

Octacore (Quad 2,3 GHz + 1,7 GHz Quad), 64bit, 10 nm-processor och 6 GB RAM (LPDDR4) 64GB/128 GB/256 GB internminne och upp till 256 GB via microSD.

6,3-tums Quad HD+ Super AMOLED-skärm, 2960 × 1440 (521ppi).

3 300 mAh-batteri, snabbladdning kompatibel med QC 2.0 och trådlöst kompatibel med WPC och PMA.

Frontkamera: 8 Mp AF (f1,7)

Baksidekamera: Vidvinkel 12 Mp Dual Pixel AF (f1,7), OIS, telefoto: 12 Mp AF (F2,4), OIS, 2x optisk zoom, upp till 10x digital zoom.

Operativsystem: Android 7.1.1

Wifi: 802,11 a / b / g / n / ac (2,4 / 5 GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM

Bluetooth v5.0, ANT +, USB Type-C

NFC och MST, GPS + Galileo + Glonass + Beidou.

IP68-certifierad

Sensorer: Accelerometer, barometer, fingeravtrycksläsare gyro, iris, tryck, puls, närhet, geomagnetisk, RGB-ljus.

Autentisering: Iris, fingeravtryck och ansiktsigenkänning.

Förberedd för för Samsung KNOX

Mått/vikt: 162,5 x 74,8 x 8,6 mm/ 195 g (S Pen: 5,8 x 4,2 x 108,3 mm/ 2,8 g)

 

Mikael Hansen
(f. 1982): Frilansjournalist på L&B Home. Mikael började som teknikjournalist på Gamereactor 2006. Därifrån gick han vidare till GEAR magazine, där han också fick stor erfarenhet av att stå framför kameran. En magisterexamen senare återvände han som journalist på Ljud & Bild och senare som redaktör för TechRadar. Mikael skriver om allt från datorer och mobiltelefoner till smart home, ljud och gaming.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen