TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Trådlös och ljusstark kompakt

forfatter
Publicerad 2012-07-10 - 08:59

Urvalet av så kallade proffskompakter växer. Nyligen släppte Sony sin RX100 med 1-tums bildsensor och före det har Canon, Nikon, Panasonic, Fujifilm och Olympus höjt ribban för hur hög bildkvalitet det går att pressa fram ur en kompaktkamera.

Skarp optik, hög ljusstyrka, manuell kontroll och råfilslagring är vad som kännetecknar de så kallade proffskompakterna. Precis som sin föregångare EX1 har Samsungs nya EXF2 både skarp optik och extrem vidvinkel.

Objektivet sträcker sig från 24 mm vidvinkel till 80 mm porträttele. Vid 24 mm är ljusstyrkan f1,4, en bländare som släpper in drygt 3,5 gånger mer ljus än bländare 2,8. Zoomar man in till 80 mm hamnar man på f2,7, vilket är väldigt bra och det är bara Olympus XZ-1 som kommer i närheten av motsvarande ljusstyrka.

EXF2 har en 1/1,7-tums BSI CMOS-bildsensor med 12 megapixlar och ger fotografen full kontroll över exponering, ljusmätning och snudd på samtliga av alla de funktioner som kameran är försedd med.

Till exempel trådlös nätanslutning, så att man kan ladda upp bilder till Facebook eller Picasa, göra säkerhetskopior av bilderna på nätet eller överföra dem till närmaste Wi-Fi-anslutna dator. Man kan också använda en smartmobil som trådlös sökare och se samma sak på skärmen som kamerans objektiv ser – och sedan ta bilden genom att trycka på mobilskärmen.

Kamerans AMOLED-skärm är vänd- och vridbar, men ingen pekskärm.

Samsung EXF2 filmar video i 1080p-upplösning, har ljuskänslighet som sträcker sig upp till ISO 12800 samt både optisk och digital bildstabilisator. Priset blir 4 500 kronor när kameran släpps i september.

Specifikationer
• 12,4 Mp BSI CMOS-bildsensor
• ISO 80–12 800
• 24–80 mm zoom
• Största bländaröppning f1,4–2,7
• Full HD 108op-vidoe
• Digital och optisk bildstabilisator
• Integrerad trådlös Wi-Fi-anslutning
• 7,6 cm vrid- och vändbar AMOLED-skärm

samsung.se

 

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Leica släpper svart Summicron 28mm f2 Kommer endast i få exemplar – med en förbättring man måste titta noga efter.
GH6: Värsting-videokamera som även tar stillbilder GH5 har äntligen fått en ersättare. Panasonic Lumix GH6 är en maxad videokamera förklädd som stillbildskamera.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend