TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sony FE 50mm f1.2 GM

Sonys nya 50 mm-objektiv är en optisk bragd.

Med nya FE 50mm f1.2 GM har Sony fyra 50 mm-objektiv till sina fullformatkameror, men det här är det mest ljusstarka och antagligen det som har högsta optiska prestanda. Vilket är en prestation, för Planar T * FE 50/1.4 Zeiss är inte precis dåligt.

Men det har inte ljusstyrka f1.2, som nya G Master har.

Rent optiskt handlar det om 14 element i 10 grupper, i en kombination av ED-glas och asfäriskt glas, med fluorbeläggning på det främre elementet för att hålla borta damm och vattendroppar borta.

Objektivet är vädertätat och relativt kompakt och lätt. 778 gram är lika mycket som Zeiss-versionen, längden på 108 mm är densamma och diametern är 87 mm. Filterfattningen är 72 mm.

Sony FE 50mm f1.2 GM
Bländarring från f1,2 till f16 och programmerbar funktionsknapp. Foto: Sony

På insidan finns det 11 rundade bländarlameller och Sony anger närgränsen till 40 cm. Objektivet kan även användas till Sony-videokameror och kameror med APS-C-format, då blir brännvidden 75 mm.

Sony FE 50mm f1.2 GM: Pris

Sony FE 50mm f1.2 GM levereras med fodral och motljusskydd. Priset är 25 000 kronor.

 

 

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.