Nyhet

Sony ECM-LV1

Kameramikrofon för vloggare och journalister.
forfatter

Som de flesta väl har lagt märke till är kamerornas inbyggda mikrofoner inget vidare. De plockar upp alldeles för mycket brus och är hopplösa om man ska videointervjua någon.

Då är en separat mikrofon som man sätter fast i blixtskon mycket bättre, och det absolut bästa är en mygga man sätter fast på den som ska intervjuas. Helst en trådlös. Som den här.

Sony ECM-LV1 passar även som selfie-mikrofon när man ska göra video- eller YouTube-klipp och vill tittaren så väl att man även unnar dem bra ljud i inspelningen.

ECM-LV1

Den lilla mikrofonen kläms fast i kläderna och använder sedan en liten Bluetooth-sändare (Sony ECM-W2BT) – som också kan användas som en mikrofon – för att överföra ljudet till mottagaren på kameran.

Mikrofonen levereras med vindskydd och kan användas utomhus, upp till 200 meter från mottagaren som sitter på kameran.

Det fina med kombinationen av ECM-LV1 och ECM-W2BT är att mottagaren också har en inbyggd mikrofon så att både intervjuaren och den som intervjuas hörs tydligt i inspelningen.

ECM-W2BT

Myggan ECM-LV1 kostar 400 kronor och sändaren/mottagaren ECM-W2BT kostar 2 500 kronor. Båda kommer i april.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.