TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Sony blir delägare i Olympus

forfatter
Publicerad 2012-10-02 - 09:52

Olympus har haft det illa ställt med ekonomin sedan förra chefen Tsuyoshi Kikukawa erkände sig skyldig till att ha förfalskat konton för att mörka förluster på 10 miljarder. Inga småpengar alltså. Sonys enorma investering är främst avsedd för ett samarbete inom medicinsk utrustning, men kommer också att påverka kameratillverkningen.

Innan årets slut ska Sony och Olympus etablera ett samarbete inom det medicinska fältet, där Sony ska äga 51 procent av aktierna och alltså ha sista ordet när det ska fattas viktiga beslut. Bolaget ska bland annat tillverka kirurgiska endoskop och videomikroskop med 3D-funktion som ska användas vid titthålskirurgi.

Investeringen innebär också att Sony nu äger 11,5 procent av aktierna i Olympus och att de två företagen delar med sig av kamerateknik till varandra. Olympus kan bland annat få tillgång till Sonys bildsensorteknik medan Sony-kamerorna kan använda sig av Olympus stora urval av objektiv och komponenter till spegelreflexer.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya Canon-kameror till semestern Två nya kompakta systemkameror och två nya zoomobjektiv.
Ljusstark supervidvinkel 18 mm brännvidd gör att Panasonic Leica-objektivet fångar ännu mer av motivet.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend