Nyhet

Sigma 35mm F1.4 DG DN Art

Passar till Sony- och L-mount-kameror.
forfatter

Konstruktionen är relativt komplex i det nya Sigma-objektivet 35mm F1.4 DG DN Art, som är gjort för Sonys alpha-serie i fullformat och Leicas, Panasonics och Sigmas kameror med L-fattning. Det betyder att man kan använda objektivet på en Sony a1, eller Leica SL och Panasonic Lumix S1R om man väljer variant med L-fattning.

Sigma 35mm F1.4 DG DN Art
Foto: Sigma

Objektivet är vädertätat och byggt för att klara en yrkesfotografs vardag. På insidan finns 15 linselement i 11 grupper, med olika sorters glas: Special Low Dispersion (SLD), Extraordinary Low Dispersion (ELD), ”F” Low Dispersion (FLD) och två asfäriska element.

Närgränsen specas till 30 cm.

Det har 11 rundade bländarlameller och på utsidan sitter en fokusknapp, bländarring med och utan klick samt lås för bländar- och programautomatik.

Sigma 35mm F1.4 DG DN Art: Pris och tillgänglighet

Sigma-objektivet kommer i maj och kostar 9 500 kr.

sigma.com

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.