Nyheter

Med lilla X70 har Fujifilm gjort en diskret fickkamera för entusiaster.
Annons
Annons
forfatter

Visst ser den ut som en kompaktkamera, och det är den också, men Fujifilm X70 är ett mellanting mellan en kompakt som Fujifilm X30 och en proffskompakt som X100T. Priset hamnar mittemellan, 7 000 kronor, och kameran släpps i svart och silver i februari.

Då får man en riktigt liten kamera som passar till rese- och gatufotografering och som har en praktisk och vridbar 7,6-cm pekskärm med 1 Mp-upplösning och en relativt ljusstark 18 mm vidvinkel med f2,9 som största bländare. Med Fujis kritikerrosade 16-Mp X-Trans II-bildsensor motsvarar brännvidden 28 mm vidvinkel. Precis som på en Leica Q, utan andra likheter. Närgränsen är för övrigt bara 10 cm.

Det kommer också en separat optisk sökare, VF-X21, som kan monteras i blixtskon och en vidvinkelkonverter, WCL-X70, som minskar brännvidden till 21 mm. Behöver man en smalare brännvidd går det att välja 35 och 50 mm digitalt i kameran, med beskuren bildyta och reducerad upplösning.

Foto: Fujifilm
Foto: Fujifilm

X70 har ingen inbyggd sökare men påminner i övrigt mycket om den större modellen X100T, med manuell fokusring, bländarring och analoga kontroller. Den har också fått auto-omkopplaren som vi såg för första gången på X-T10 och som omedelbart växlar till full exponeringsautomatik. Inbyggd blixt finns också.

Autofokusen sägs vara snabb, med 0,1 sekunders responstid och hybridfokussystemet har 49 av 77 valbara fokuspunkter och utökningsbart sökfält och fokusspårning.

Annons

Med kontinuerlig autofokus är bildhastigheten ytterst respektabla 8 bilder/s.

Annat som är värt att nämna är HD-video med upp till 36 Mbit/s datahastighet, ISO 51 200 och Fujifilms välfungerande filmsimuleringsfunktion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också

TCL TS8132 är en billig soundbar med Dolby Atmos-ljus som återges av diskreta högtalare på ovansidan.
Nu går det att spela upp ljud från LG:s TV-apparater och soundbar-högtalare samtidigt.
Snyggare ljud hittar du ingen annanstans.
Nu kommer en speciell Final Fantasy-version av Panasonics kompakta gaming-soundbar SC-HTB01. Även känd som SoundSlayer.
I dag är det tio år sedan världens största TV-serie hade premiär.
Där andra fuskar fram en 4K-bild från en HD-panel har Sony-projektorerna riktiga 4K-paneler. Nu kommer två viktiga modeller med den nya X1-processorn för högkvalitativ bildbehandling.
Den ser mycket större ut än den är, nya 4309 Studio Monitor.
Den danska storstjärnan har fått ytterligare en internationell mega-roll.
Blir ny säkerhetsbil i FIA Formula E.
770 km räckvidd, självkörning på nivå 3 och ett överflöd av lyx.
Urbanista Los Angeles laddas med solceller.
Vackert och uppseendeväckande från Sony World Photography Awards 2021.
Canons nya generation skrivare har påfyllningsbara bläckbehållare.
Audis nya el-SUV blir den första bilen med Sonos-ljud. Kolla lanseringvideon här!
Här är det vi vet om Samsungs nya 2021-modeller
Canon släpper också objektiven RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L och RF 600mm f4L.