Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Panasonic Lumix DC-GH6 kommer i slutet av 2021

Det kommer en ny version av GH5 – och en ännu häftigare GH6 lurar i kulisserna.

Av / 2021-05-25 - 19:15
Panasonic Lumix DC-GH6 kommer i slutet av 2021
comment Detta är en kommentar. Kommentaren ger uttryck för skribentens åsikter

Listan är kort, men för de som ser värdet av live-strömning av video har den nya Lumix GH5 Mark II definitivt något att erbjuda.

Kameran är egentligen en GH5 med ett par mindre uppdateringar och där en ny processor har gjort det möjligt att strömma live på nätet via wifi från kameran. Den har samma 20 Mp CMOS-bildsensor som föregångaren GH5 som vi känner väl från våra tester. Och har en ny antireflexbeläggning som minskar risken för ströljus.

Kameran kan spela in 10-bitars 4K-video i antingen 50 eller 60p (i 4:2:2. eller 4:2:0) och V-Log L ingår (utan extra kostnad). Bildstabilisatorn som nu täcker så många som 6,5 exponeringssteg fungerar naturligtvis med både video och stillbilder.

Man får dessutom ett nytt batteri med en högre kapacitet (DMW-BLK22 som har 2 200 mAh) och om man snurrar på kameran så ser man att skärmen är lite mindre, 3 tum i stället för 3,2 som på föregångaren. Upplösningen har dock förbättrats till 1,84 Mp.

Det går att göra inspelningar direkt till minneskort och en extern inspelare samtidigt, och kameran har färgade rammarkeringar i sökaren, bland annat en röd ram när man filmar.

Panasonic Lumix DC-GH6 top

Livestreaming aktiveras via Lumix Sync-appen på en mobil eller surfplatta som är ansluten till Wi-Fi och man kan strömma via en Mac eller PC som har Lumix Network Settings installerat. Två nya färglägen för video finns också, Cinelike D2 och V2, samt färgprofilerna L.ClassicNeo och L.Monochrome S.

Även autofokusen är uppdaterad så att den är bättre på ansikts-, ögon- och kroppsfokus.

Panasonic Lumix DC-GH6

Lumix GH6 får vi inte se förrän mot slutet av året och ännu så länge vet vi nästan ingenting om den. Utom att den förmodligen blir ännu häftigare än GH5 Mark II.Och att den har en ny bildsensor i MFT-format, 4:2:2 10-bitars DCI 4K/60-video, 5,7K/60p och 10-bitars 4K/120p high speed.

Ungefär samtidigt som GH6 släpper Panasonic också Leica DG 25-50mm f1.7, ett zoomobjektiv som riktar sig mot video, precis som Leica DG 10-25mm f1.7 före den.

Läs också Panasonic Lumix GH5 Panasonics grymmaste kamera är inte för vem som helst – men så är den inte vilken kamera som helst heller.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Först med 8K-video

Flexibel monopod

Panasonic uppgraderar Lumix S5IIX

Flyg drönare med sticka och glasögon

Ljusstarkt och lätt 50 mm

Superzoom som klarar allt

Nya versioner av en av våra favoriter

Världens coolaste analoga snabbkamera?

Nikon Z9 får nya funktioner

Seriös fotoutrustning från Leica

Gammalt filmformat får en renässans

Avslöjar nytt zoomobjektiv

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen