TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Olympus tuffar till sig igen

Aktiva fotografer behöver en kamera som tål aktiviteter. Olympus TG-2 tål mer än de flesta och lär dessutom ta bra bilder.

forfatter
Publicerad 2013-01-09 - 14:27

Olympus uppfann de tåliga och vattenskyddade kamerorna och nu kommer deras bästa hittills.

Tough TG-2 ersätter Årets kompaktkamera TG-1 och är bättre på det mesta. Tack vare en 12-megapixlars bildsensor och ett ljusstarkt 25–100 mm-objektiv med f2,0 som största bländare kan bilderna bli bättre än normalt för sådana här kameror. TG-2 är för övrigt vattentät ned till 15 meter och har GPS som loggar var bilderna tas någonstans. Och filmar video i full-HD.


Kameran har en ”super resolution zoom” som når upp till 200 mm med digital hjälp och finns i svart och rött. Den kostar 3 800 kronor och går att köpa från slutet av januari.

Längre fram i år kommer två enklare modeller, TG-830 och TG-630 som kostar 2 800 respektive 1 800 kronor.

Behöver man ingen vattentät kamera överhuvudtaget så kanske Olympus nya Stylus Traveller-serie passa bra. Toppmodellen SH-50 är mest intressant. Med hela 24x zoom från 25 mm vidvinkel till 600 mm tele tar den hand om det mesta.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Leica släpper svart Summicron 28mm f2 Kommer endast i få exemplar – med en förbättring man måste titta noga efter.
GH6: Värsting-videokamera som även tar stillbilder GH5 har äntligen fått en ersättare. Panasonic Lumix GH6 är en maxad videokamera förklädd som stillbildskamera.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend