TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Nikon D5200 med 24 Mp och Wi-Fi

forfatter
Publicerad 2012-11-08 - 10:39

D5200 är precis som sin föregångare en relativt kompakt och lätt spegelreflex. Den passar utmärkt för nybörjare och erfarna som är sugna på bra videofunktion och hög kvalitet i stillbilder.

Själva huset är nästan identiskt med D5100 men den nya kameran är förbättrad på en rad områden. Bildsensorn är utbytt mot en ny som rymmer 24,1 megapixlar, bildhastigheten är uppskruvad till 5 bilder/s och autofokusen är Nikons väl beprövade variant med 39-punkter och 9 kryssensorer. Ljusmätningen arbetar med 2016 segment och är lånad från den mer påkostade D7000-modellen.


Skärmen är en 3-tums LCD som är vridbar och har 921 000 pixlar. Ljuskänsligheten går att utöka till ISO 26 600 och kameran kan använda Nikons trådlösa Wi-Fi-adapter WU-1a (tillbehör) som överför bilderna till en smartmobil eller surfplatta. Det går till och med att styra kameran med pekfingret på surfplattan!

D5200 filmar naturligtvis video också, i 1080p-upplösning och med 30/25/24 bildramar i sekunden samt stereoljud – en ingång för exterm mikrofon finns också på plats.

Nikon D5200 säljs tillsammans med kit-objektivet 18–55 mm VR och kostar 8 000 kronor. Enbart kamerahuset är en tusenlapp billigare.

Kameran börjar säljas i december och finns i rött, brons och svart.

Nikon.se

 

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Leica släpper svart Summicron 28mm f2 Kommer endast i få exemplar – med en förbättring man måste titta noga efter.
GH6: Värsting-videokamera som även tar stillbilder GH5 har äntligen fått en ersättare. Panasonic Lumix GH6 är en maxad videokamera förklädd som stillbildskamera.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend