Mycket nytt för videoanvändare

Photoshop till iPad får bättre penselfunktioner.
Annons
Annons
forfatter

En uppdatering av en programvara brukar vara en kombination av buggfixar och lite små förbättringar här och där. Men den här gången har Adobe dragit på ordentligt, speciellt för de som använder deras videoprogramvara.

Men även iPad-användare får sitt. Photoshop till iPad får bland annat bättre penselverktyg, med förbättrad tryckkänslighet när man använder Apple Pencil. iPad-versionen har också fått kurvor som gör det lite lättare att bland annat ändra färg, ton, kontrast, skuggor och högdagrar.

Läs vår guide till de bästa foto-apparna till iPad

Curves – eller kurvor, som vi säger. Nu även i iPad-versionen.

Ett annat verktyg som också uppdateras är Adobe Fresco, som släpptes i september förra året. Det är helt enkelt ett verktyg för illustratörer och andra som vill göra fresk-liknande illustrationer där kreativiteten är det enda som är sätter gränserna.

Annons

Det finns flera nya funktioner. Till exempel flerfärgad färgdroppe (pipett), vektorverktyg, nya penselverktyg som kan användas med Photoshop Mixer-penslar, förbättrade linjalverktyg och Adobe Capture-integration med Shapes.

Video-apparna har också fått en överhalning och fler funktioner. Som ProRes RAW-stöd i Premiere Pro och After Effects, mer strömlinjeformat grafikarbetsflöde i Premiere Pro, Tapered Shape Strokes och Concentric Shape Repeater i After Effects, förbättringar av Audio Triggers- och Timeline-filter i Character Animator (puh!), stöd för ljudfiler i Creative Cloud Libraries, möjligheten att automatiskt ändra storlek till 4:5-format samt Back Camera Switching i Premiere Rush – och mycket mer.

Premiere Pro, Adobes professionella videoredigeringsverktyg, har uppdaterats till version 14.2, som inkluderar GPU-acceleration (grafikacceleration) för videokodning i H.264 och H.265 (HEVC) på Windows-datorer med Nvidia- eller AMD-grafikkort. Den nya versionen ska ge snabbare att ge snabbare rendering och exportering av de flesta filformat i Premiere Pro och Encoder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också

Nu har Leicas 28mm APO-Summicron för fullformat kommit.
Kompakt och lätt med bra räckvidd
Sony FX3 har läckt ut på nätet.
Sony-kameran strömmar ljud och video i 4K.
Hyundais elektriska familje-SUV IONIQ 5 har gott om plats på insidan och satsar på säkerhet.
Tillsammans med Formlabs ska Sennheiser erbjuda öronproppar som är perfekt anpassade efter användarens öron.
ID.5 blir en coupéversion av den elektriska familje-SUVen ID.4.
Avancerade träningsfunktioner och bättre koll på resultaten.
Den kinesiska elektronikjätten har meddelat sina leverantörer att de förväntar sig en markant nedgång i beställningarna av komponenter till mobiltelefoner i år.
Nu har Leicas 28mm APO-Summicron för fullformat kommit.
Spelar upp SACD/CD och har fem digitala ingångar
På Discogs såldes 12 miljoner vinylskivor 2020. Det är 40 procent mer än 2019! CD-försäljningen har ökat lika mycket.
Kompakt och lätt med bra räckvidd
HBO har släppt trailern till sin nya norska dramaserie.
Sänkt chassi och upp till 21-tums fälgar. Får vi äntligen också Canton ljudanläggning?
Rykten gör gällande att Sonos lanserar sina första hörlurar 2021. Så här kan de se ut!