Search
Generic filters

Mycket nytt för videoanvändare

Photoshop till iPad får bättre penselfunktioner.

En uppdatering av en programvara brukar vara en kombination av buggfixar och lite små förbättringar här och där. Men den här gången har Adobe dragit på ordentligt, speciellt för de som använder deras videoprogramvara.

Men även iPad-användare får sitt. Photoshop till iPad får bland annat bättre penselverktyg, med förbättrad tryckkänslighet när man använder Apple Pencil. iPad-versionen har också fått kurvor som gör det lite lättare att bland annat ändra färg, ton, kontrast, skuggor och högdagrar.

Läs vår guide till de bästa foto-apparna till iPad

Curves – eller kurvor, som vi säger. Nu även i iPad-versionen.

Ett annat verktyg som också uppdateras är Adobe Fresco, som släpptes i september förra året. Det är helt enkelt ett verktyg för illustratörer och andra som vill göra fresk-liknande illustrationer där kreativiteten är det enda som är sätter gränserna.

Det finns flera nya funktioner. Till exempel flerfärgad färgdroppe (pipett), vektorverktyg, nya penselverktyg som kan användas med Photoshop Mixer-penslar, förbättrade linjalverktyg och Adobe Capture-integration med Shapes.

Video-apparna har också fått en överhalning och fler funktioner. Som ProRes RAW-stöd i Premiere Pro och After Effects, mer strömlinjeformat grafikarbetsflöde i Premiere Pro, Tapered Shape Strokes och Concentric Shape Repeater i After Effects, förbättringar av Audio Triggers- och Timeline-filter i Character Animator (puh!), stöd för ljudfiler i Creative Cloud Libraries, möjligheten att automatiskt ändra storlek till 4:5-format samt Back Camera Switching i Premiere Rush – och mycket mer.

Premiere Pro, Adobes professionella videoredigeringsverktyg, har uppdaterats till version 14.2, som inkluderar GPU-acceleration (grafikacceleration) för videokodning i H.264 och H.265 (HEVC) på Windows-datorer med Nvidia- eller AMD-grafikkort. Den nya versionen ska ge snabbare att ge snabbare rendering och exportering av de flesta filformat i Premiere Pro och Encoder.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.
  Panasonic börjar rulla ut sin första Android-TV i november!
  Byggs bara i 50 exemplar – och de blir inte direkt billiga.
  Förutom Elite 85t släpper Jabra aktiv brusreducering till befintliga Elite 75t.
  Nu är det officiellt. Om tre veckor lanserar OnePlus sin nästa mobil.
  I dag släpper Netflix trailern till deras första norska originalfilm: Kadaver

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Nikon Z5

  Riktpris: 21200 kr Billig inträdesbiljett till fullformat

  Oneplus 8 Pro (kamera)

  Riktpris: 10000 kr Stark uppryckning för OnePlus kamera

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera

  6 mobilkameror

  Riktpris: kr Mobilerna som tar de bästa semesterbilderna
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.