Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Mycket nytt för videoanvändare

Photoshop till iPad får bättre penselfunktioner.

En uppdatering av en programvara brukar vara en kombination av buggfixar och lite små förbättringar här och där. Men den här gången har Adobe dragit på ordentligt, speciellt för de som använder deras videoprogramvara.

Men även iPad-användare får sitt. Photoshop till iPad får bland annat bättre penselverktyg, med förbättrad tryckkänslighet när man använder Apple Pencil. iPad-versionen har också fått kurvor som gör det lite lättare att bland annat ändra färg, ton, kontrast, skuggor och högdagrar.

Läs vår guide till de bästa foto-apparna till iPad

Curves – eller kurvor, som vi säger. Nu även i iPad-versionen.

Annons

Ett annat verktyg som också uppdateras är Adobe Fresco, som släpptes i september förra året. Det är helt enkelt ett verktyg för illustratörer och andra som vill göra fresk-liknande illustrationer där kreativiteten är det enda som är sätter gränserna.

Det finns flera nya funktioner. Till exempel flerfärgad färgdroppe (pipett), vektorverktyg, nya penselverktyg som kan användas med Photoshop Mixer-penslar, förbättrade linjalverktyg och Adobe Capture-integration med Shapes.

Video-apparna har också fått en överhalning och fler funktioner. Som ProRes RAW-stöd i Premiere Pro och After Effects, mer strömlinjeformat grafikarbetsflöde i Premiere Pro, Tapered Shape Strokes och Concentric Shape Repeater i After Effects, förbättringar av Audio Triggers- och Timeline-filter i Character Animator (puh!), stöd för ljudfiler i Creative Cloud Libraries, möjligheten att automatiskt ändra storlek till 4:5-format samt Back Camera Switching i Premiere Rush – och mycket mer.

Premiere Pro, Adobes professionella videoredigeringsverktyg, har uppdaterats till version 14.2, som inkluderar GPU-acceleration (grafikacceleration) för videokodning i H.264 och H.265 (HEVC) på Windows-datorer med Nvidia- eller AMD-grafikkort. Den nya versionen ska ge snabbare att ge snabbare rendering och exportering av de flesta filformat i Premiere Pro och Encoder.

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Skrevet av

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Photoshop till iPad får bättre penselfunktioner.

Photoshop till iPad får bättre penselfunktioner.

Photoshop till iPad får bättre penselfunktioner.

Photoshop till iPad får bättre penselfunktioner.

Photoshop till iPad får bättre penselfunktioner.

Photoshop till iPad får bättre penselfunktioner.

Photoshop till iPad får bättre penselfunktioner.

Vi recenserar bra och lätt sommarunderhållning som du kan streama en regnig sommarkväll.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.