Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Mycket nytt för videoanvändare

Photoshop till iPad får bättre penselfunktioner.

Av / 2020-05-26 - 00:05
Mycket nytt för videoanvändare

En uppdatering av en programvara brukar vara en kombination av buggfixar och lite små förbättringar här och där. Men den här gången har Adobe dragit på ordentligt, speciellt för de som använder deras videoprogramvara.

Men även iPad-användare får sitt. Photoshop till iPad får bland annat bättre penselverktyg, med förbättrad tryckkänslighet när man använder Apple Pencil. iPad-versionen har också fått kurvor som gör det lite lättare att bland annat ändra färg, ton, kontrast, skuggor och högdagrar.

Läs vår guide till de bästa foto-apparna till iPad

Curves – eller kurvor, som vi säger. Nu även i iPad-versionen.

Ett annat verktyg som också uppdateras är Adobe Fresco, som släpptes i september förra året. Det är helt enkelt ett verktyg för illustratörer och andra som vill göra fresk-liknande illustrationer där kreativiteten är det enda som är sätter gränserna.

Det finns flera nya funktioner. Till exempel flerfärgad färgdroppe (pipett), vektorverktyg, nya penselverktyg som kan användas med Photoshop Mixer-penslar, förbättrade linjalverktyg och Adobe Capture-integration med Shapes.

Video-apparna har också fått en överhalning och fler funktioner. Som ProRes RAW-stöd i Premiere Pro och After Effects, mer strömlinjeformat grafikarbetsflöde i Premiere Pro, Tapered Shape Strokes och Concentric Shape Repeater i After Effects, förbättringar av Audio Triggers- och Timeline-filter i Character Animator (puh!), stöd för ljudfiler i Creative Cloud Libraries, möjligheten att automatiskt ändra storlek till 4:5-format samt Back Camera Switching i Premiere Rush – och mycket mer.

Premiere Pro, Adobes professionella videoredigeringsverktyg, har uppdaterats till version 14.2, som inkluderar GPU-acceleration (grafikacceleration) för videokodning i H.264 och H.265 (HEVC) på Windows-datorer med Nvidia- eller AMD-grafikkort. Den nya versionen ska ge snabbare att ge snabbare rendering och exportering av de flesta filformat i Premiere Pro och Encoder.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

DJI ger manuella objektiv autofokus

Professionell video på iPhone

Ljusstark och kompakt zoom

Först med 8K-video

Flexibel monopod

Panasonic uppgraderar Lumix S5IIX

Flyg drönare med sticka och glasögon

Ljusstarkt och lätt 50 mm

Superzoom som klarar allt

Nya versioner av en av våra favoriter

Världens coolaste analoga snabbkamera?

Nikon Z9 får nya funktioner

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen