TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Leica APO-Summicron-SL 28mm f2 ASPH

Nu har Leicas 28mm APO-Summicron för fullformat kommit.

Med nya APO-Summicron-SL 28 f2 ASPH har L-alliansen kommit igång fint mot målet att ha fler än 60 objektiv till Leica SL- och Panasonic-kameror innan året är slut.

Den nya 28-millimetaren är det senaste fullformatobjektivet från Leica, den följer de redan tillgängliga 35mm, 50mm, 75mm och 90mm, alla med f2 som största bländare.

Objektivet har fast brännvidd som ger den största bildvinkeln – åtminstone tills Leica släpper en 24 eller 20 mm, och ett utmärkt objektiv för resor, landskap, interiör och arkitektur.

På insidan finns 13 linselement, 3 av dem har asfäriska ytor. Autofokuseringen görs av Leicas tysta Dual Syncro Drive, som använder magnetfält och som enligt Leica kan fokusera från närgränsen 24 cm till oändlighet på bara 250 millisekunder

Objektivet är vädertätat och har Leicas Aquadura-beläggning på linselementet längst fram, vilket skyddar mot damm och vattenstänk.

Leica APO-Summicron-SL 28mm f2 ASPH väger 700 gram, är 102 mm långt och 73 mm i diameter. Filterfattningen är 67 mm och priset cirka 50 000 kronor.

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.