Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Kompakt Leica med 16x zoom

V-Lux 30 kommer precis lagom till semestern. 16x zoom och geotaggning av bilderna gör den lilla Leica-kameran till ett perfekt resesällskap.

Av / 2011-05-27 - 08:40
Kompakt Leica med 16x zoom

Den röda loggan gör att man får rätt Leica-vibbar, även om V-Lux 30 är gjord hos Panasonic. Efter tidigare tester tycker vi att båda är kvalitetsstämplar. Leica brukar godkänna prestanda och optisk kvalitet innan de tillåter att den röda loggan pryder en kamera.

V-Lux 30 bygger på Panasonics testvinnare Lumix TZ20 men har en mer diskret framtoning i mattsvart utförande.


Zoom från 24–384 mm betyder att kameran klarar det mesta, från bred vidvinkel till smal tele.

Den är dessutom snabb. 20 bilder per sekund hinner den med, och det går att filma med 1080i-upplösning, ta stillbilder med 3D-effekt och använda den inbyggda GPS-mottagaren för att registrera geodata i bildfilerna.

3-tumsskärmen är beröringskänslig. Med andra ord navigerar man i menyer, ändrar inställningar, väljer fokuspunkt och knäpper bilder med pekfingret.

Precis som Lumix TZ20 har Leica-kameran både manuell och automatisk exponeringskontroll, 14-megapixlars CMOS-bildsensor och klarar bildserier med uppemot 60 bilder per sekund – om man kan leva med en upplösning på 3,5 Mp.

V-Lux 30 säljs med Adobe Photoshop Elements 9 och Premiere Elements 9 som är program för bild- respektive videoredigering och betydligt bättre än programvaran som ingår till Panasonics TZ20.

Leica-kameran dyker upp i utvalda butiker i mitten av juni. 750 amerikanska dollar lär betyda ett svenskt pris på någonstans mellan sex- och sjutusen kronor.

www.leica-camera.se

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Först med 8K-video

Flexibel monopod

Panasonic uppgraderar Lumix S5IIX

Flyg drönare med sticka och glasögon

Ljusstarkt och lätt 50 mm

Superzoom som klarar allt

Nya versioner av en av våra favoriter

Världens coolaste analoga snabbkamera?

Nikon Z9 får nya funktioner

Seriös fotoutrustning från Leica

Gammalt filmformat får en renässans

Avslöjar nytt zoomobjektiv

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen