TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Kompakt Leica med 16x zoom

V-Lux 30 kommer precis lagom till semestern. 16x zoom och geotaggning av bilderna gör den lilla Leica-kameran till ett perfekt resesällskap.

forfatter
Publicerad 2011-05-27 - 08:40

Den röda loggan gör att man får rätt Leica-vibbar, även om V-Lux 30 är gjord hos Panasonic. Efter tidigare tester tycker vi att båda är kvalitetsstämplar. Leica brukar godkänna prestanda och optisk kvalitet innan de tillåter att den röda loggan pryder en kamera.

V-Lux 30 bygger på Panasonics testvinnare Lumix TZ20 men har en mer diskret framtoning i mattsvart utförande.


Zoom från 24–384 mm betyder att kameran klarar det mesta, från bred vidvinkel till smal tele.

Den är dessutom snabb. 20 bilder per sekund hinner den med, och det går att filma med 1080i-upplösning, ta stillbilder med 3D-effekt och använda den inbyggda GPS-mottagaren för att registrera geodata i bildfilerna.

3-tumsskärmen är beröringskänslig. Med andra ord navigerar man i menyer, ändrar inställningar, väljer fokuspunkt och knäpper bilder med pekfingret.

Precis som Lumix TZ20 har Leica-kameran både manuell och automatisk exponeringskontroll, 14-megapixlars CMOS-bildsensor och klarar bildserier med uppemot 60 bilder per sekund – om man kan leva med en upplösning på 3,5 Mp.

V-Lux 30 säljs med Adobe Photoshop Elements 9 och Premiere Elements 9 som är program för bild- respektive videoredigering och betydligt bättre än programvaran som ingår till Panasonics TZ20.

Leica-kameran dyker upp i utvalda butiker i mitten av juni. 750 amerikanska dollar lär betyda ett svenskt pris på någonstans mellan sex- och sjutusen kronor.

www.leica-camera.se

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ljusstark supervidvinkel 18 mm brännvidd gör att Panasonic Leica-objektivet fångar ännu mer av motivet.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Leica släpper svart Summicron 28mm f2 Kommer endast i få exemplar – med en förbättring man måste titta noga efter.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend