TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Eizo CG2700X och Eizo CG2700S

Eizo släpper två 27-tumsskärmar med inbyggd kalibrering i 4K och 2K.

forfatter
Publicerad 2022-02-01 - 10:35

Om du tycker att dina utskrivna bilder inte ser ut som de gjorde på skärmen så måste du kalibrera både skrivaren och skärmen. Det vet proffsen, som gör detta med jämna mellanrum, så att färger, kontrast och skärpa ser riktigt bra ut.

Yrkesfotografer kan inte sälja en bild som inte ser korrekt ut. Därför använder många av dem en mycket bättre skärm, och några av favoriterna har länge varit Eizo-skärmarna.

CG2700X CG2700S press 01
Eizo CG2700X och CG2700S. Foto: Eizo

Nu finns det två nya 27-tummare: Eizo CG2700X med IPS-panel med 4K-upplösning och Eizo CG2700S med 2K-upplösning. Det finns ett par andra mindre skillnader också, som 500 mot 400 nits ljusstyrka, men i princip är de likadana bortsett från upplösningen.

Båda har Eizos avancerade bildkalibrering inbyggt, så att man inte behöver ha någon separat färgkalibrator till skärmen. Som SpyderX Studio, som vi testade för en tid sedan.

Läs också Så får du bättre koll på färgerna Varje fotograf med självkritik behöver bra verktyg för färg- och vitbalanskorrigering.

En praktisk detalj med de nya bildskärmarna är USB-C-portarna som kan leverera upp till 92 watt till en MacBook Pro – då får man både ström till den bärbara datorn och bild på skärmen med en enda kabel.

ColorEdge CG2700X CG2700S b r 989x989 1 ColorEdge CG2700X parts 989x228 1 ColorEdge CG2700S parts 989x228 1
<
>
Foto: Eizo

Det finns även en Ethernet-kontakt för att koppla in nätverket, samt ett skärmskydd som sätts fast med små magneter.

Men det är den inbyggda kalibreringen som är den största anledningen till att välja en av Eizo-skärmarna.

Kalibreringen kan programmeras så att den körs med jämna mellanrum, men går även att fjärrstyra via nätverket. Skärmarna stöder 10-bitars färg och 16-bitars Look Up Table (LUT) och uppskalning av video med interpolation.

ColorEdge CG2700X l hood sensor self cal en
Foto: Eizo

De stöder 99 procent av Adobe RGB-färgrymden och 98 procent av DCI P3, vilket är så bra det kan bli. Eizo berättar också att skärmarna har Gamut Warning, som visar när bilden är utanför färgrymden, samt Luminance Warning som visar utbrända områden.

sec01 06
Foto: Eizo

2K-skärmen CG2700S kommer i maj medan 4K-skärmen CG2700X inte dyker upp i butikerna förrän i juli.

Priserna är inte kända, men här kan du läsa mer om Eizos skärmar.

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

lbpluss
En mycket speciell zoom Sonys nya normalzoom är ovanlig.
lbpluss
Råaste zoomen vi sett 10x ultra-telezoom för fullformat.
lbpluss
Lumix S5II och S5IIX: Kompakta fullformatskameror vi suktar efter Panasonics kompakta fullformatskamera Lumix S5II kan äntligen filma med fasbaserad autofokus. S5IIX ger fler häftiga videofunktioner.
lbpluss
Guide till analoga filmkameror Att fotografera analogt har blivit enormt populärt. Här är kamerorna vi rekommenderar.
lbpluss
Så kommer du igång med analog fotografering Vi förklarar allt grundläggande på ett enkelt sätt.
Följ Ljud & Bild