annons
annons

CES 2019: vidvinkelzoom till Nikon Z

Nikkor Z 14-30mm f4 passar perfekt till Nikons spegellösa systemkameror.

Efter vårt test av Nikon Z7 har vi väntat på fler objektiv än de tre som redan finns till det spegellösa Z-systemet. Nu har Nikon släppt nyheten om Nikkor Z 14-30mm f4 S, som är en kompakt vidvinkelzoom till fullformatkamerorna i Z-serien.

Lägg märke till det – relativt – platta frontelementet. Det gör det möjligt att använda 82 mm-filter utan att behöva krångla med filterhållare.

Zoomen passar till en rad olika användningsområden. Till exempel, landskap, gatubilder, arkitektur och interiörer, men även till video.

Foto: Nikon
Foto: Nikon

Objektivet kan dras ihop för att ta mindre plats, och öppnas genom att vrida zoomringen. Det är vädertätat och förhållandevis lätt och kompakt, med Nikons antireflex-nanokristallbeläggning och programmerbar inställningsring (fokus eller bländare).

Nikkor Z 14-30mm f4 S kommer i april och kostar då 15 000 kronor.

Efter vårt test av Nikon Z7 har vi väntat på fler objektiv än de tre som redan finns till det spegellösa Z-systemet. Nu har Nikon släppt nyheten om Nikkor Z 14-30mm f4 S, som är en kompakt vidvinkelzoom till fullformatkamerorna i Z-serien. Lägg märke till det – relativt – platta frontelementet. Det gör det möjligt att använda 82 mm-filter utan att behöva krångla med filterhållare. Zoomen passar till en rad olika användningsområden. Till exempel, landskap, gatubilder, arkitektur och interiörer, men även till video. [caption id="attachment_91438" align="alignnone" width="3913"]Foto: Nikon Foto: Nikon[/caption] Objektivet kan dras ihop för att ta mindre plats, och öppnas genom att vrida zoomringen. Det är vädertätat och förhållandevis lätt och kompakt, med Nikons antireflex-nanokristallbeläggning och programmerbar inställningsring (fokus eller bländare). Nikkor Z 14-30mm f4 S kommer i april och kostar då 15 000 kronor.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-