Nyhet

Canon PowerShot PX har artificiell intelligens

Ta bilder under tiden du gör något annat.
PowerShot PX
forfatter

Får du ofta en känsla av att du missade något på festen i går så kan det hända att du skulle haft en Canon PowerShot PX. Som är en kamera som är ganska olik de flesta andra – och att den ser ut lite som en övervakningskamera är kanske inte helt en tillfällighet.

För det här är en liten, bärbar kamera som du kan ställa var du vill och som sedan tar bilder och filmar alla på festen. Helt själv.

Sony gjorde något liknande för ett par år sedan, då satte man en Sony-kamera i en motorstyrd docka, sedan snurrade den kameran tills autofokusen upptäckte ett ansikte – och klick! så hade man en bild.

Canon-kameran gör ungefär samma sak. Den förevigar festen, bröllopet eller andra sociala happenings utan att man behöver engagera sig i fotograferandet. Man ställer kameran på lämplig plats, sätter på den och väljer om man vill att kameran ska styra allting själv eller om den ska styras via PowerShot PX-appen. Som även används för att ställa in kameran.

PowerShot PX tar bilder i 11,7 Mp-upplösning, eller filmar 1080 HD-video med 60p, och kan styras med röstkommandon utan att man behöver röra kameran.

Den har ett 19–57 mm-objektiv som zoomar in vid behov och vrider sig 340 grader vågrätt och 110 grader lodrätt. Det lär räcka för att täcka ett stort område. Inomhus eller utomhus.

PC-användare kan också använda kameran som en webbkamera genom programmet Wireless Webcam Utility.

PowerShot PX kostar 5 000 kronor och släpps nu i november.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.