Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Canon Pixma Pro-200

Om man gillar att göra sina egna pappersbilder klarar man sig inte utan fotoskrivare. Helst en bra sådan – fast helst inte för dyr, eller för stor.

Klarar man sig med A3+-format, som är dubbelt så stort som A4, kan man spara mycket pengar utan att kompromissa med kvaliteten. Canon hävdar att de har lösningen med Canon Pixma Pro-200, en ganska så kompakt A3+-skrivare för olika papperstyper och med hela åtta bläckpatroner – och Canon säger att de har förbättrat färgerna rött, blått och svart.

Skrivaren har en 7,6 cm stor skärm som informerar om utskriftsstatus och bläcknivåer. Den levereras med Canons Professional Print & Layout-programvara och kan styras från utskriftsdialogrutan i Adobe Photoshop.

Snabbfakta:

  •     7,6 cm färgskärm
  •     Kantlös utskrift upp till A3+ på blankt papper och konstpapper
  •     Chroma Life 100+-bläcksystem med åtta bläckpatroner
  •     Automatisk korrigering av skevhet
  •     Canon Professional Print & Layout ingår
  •     PictBridge WLAN för trådlös utskrift
  •     System för optimal bildgenerering (OIG System)
  •     Stöder många medier och format

Canon Pixma Pro-200 finns i butik i november. Den kostar 5 600 kronor, nästan 4 000 kronor mindre än Pixma Pro-300 som är en mycket större A2+-skrivare.

Annons
Så får du bättre koll på färgerna Varje fotograf med självkritik behöver bra verktyg för färg- och vitbalanskorrigering.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.