Förtroende och integritet

I dessa tider, där fake news och innehållsmarknadsföring i olika former har aktualiserats så är det många som är skeptiska till media.
Annons
Annons
forfatter

Kan man verkligen vara säker på att nyheter, artiklar och tester i media är sanningsenliga? Har journalisten motiv som läsaren inte känner till?

Det tar fem minuter att rasera ett förtroende som omsorgsfullt byggts upp under årtionden. Tidningar, TV och webbplatser granskas ständigt och man hör ofta talas om bristande förtroende.

När skillnaden mellan innehållsmarknadsföring och journalistik suddas ut är det inte lätt för läsarna att veta vad som är en reklamkampanj och vad som är opartiskt journalistik. Då är det lätt att misstro media för att ha andra motiv och att journalisterna går annonsörernas ärenden. Det är viktigt för journalisterna att försvara sitt oberoende och värna om förtroendet mellan journalist och läsare.

Integriteten påverkas när journalisternas integritet ifrågasätts. Men media måste tåla att granskas. Det ger oss en möjlighet att visa att vi inte har något att dölja.

Ljud & Bilds redaktion är till 100 procentigt oberoende och arbetar efter fasta journalistiska kriterier. Vilka artiklar och tester som utförs avgörs helt och hållet på journalistiska grunder.

Annons

Varje test kvalitetssäkras från början till slut och den ansvariga journalisten tar sitt oberoende på yttersta allvar. Därför tar vi starkt avstånd från anklagelser om sammanblandningar av intressen eller påståenden som kan rucka vår journalistiska integritet.

En redaktion är beroende av förtroendet som läsarna har för det skrivna ordet, att testerna utförs med största möjliga oberoende, utan styrning av från kommersiella intressen och att resultatet är oantastligt.

Vår redaktion följer god journalistisk sed och vårt arbete bygger på klara journalistiska principer. Ljud & Bilds journalister är stolta över att leverera artiklar och tester som är fullständigt seriösa och korrekta.

Vår trovärdighet bygger på många års testande och våra journalister värderar sin integritet högt.

Journalisternas integritet är inte till salu.

Annons

 

Lasse Svendsen

Chefredaktör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också

Sony FE 14mm F1.8 GM.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR.
Vackert och uppseendeväckande från Sony World Photography Awards 2021.
Canons nya generation skrivare har påfyllningsbara bläckbehållare.
Och 4K HDR och Dolby Vision för en bättre bild.
Äntligen kommer det en smart bricka till Apple-användare som gör att man kan hitta sina nycklar!
Touch ID, bättre ljud, fler färger och 4,5K-skärm.
475 kilometers räckvidd och ”kantig” komfort med plats för sju personer.
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Norska serien Welcome to Utmark: briljant svart komedi eller bara konstig?
Inget fastfasbatteri, men ändå en viktig modell.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR.
Tack vare den största uppdateringen av Google Earth på många år är det nu möjligt att se miljontals satellitbilder från bl.a. NASA och Timelapse. Det visar årtionden av markanta förändringar i världen.