Förtroende och integritet

I dessa tider, där fake news och innehållsmarknadsföring i olika former har aktualiserats så är det många som är skeptiska till media.
Annons
Annons
forfatter

Kan man verkligen vara säker på att nyheter, artiklar och tester i media är sanningsenliga? Har journalisten motiv som läsaren inte känner till?

Det tar fem minuter att rasera ett förtroende som omsorgsfullt byggts upp under årtionden. Tidningar, TV och webbplatser granskas ständigt och man hör ofta talas om bristande förtroende.

När skillnaden mellan innehållsmarknadsföring och journalistik suddas ut är det inte lätt för läsarna att veta vad som är en reklamkampanj och vad som är opartiskt journalistik. Då är det lätt att misstro media för att ha andra motiv och att journalisterna går annonsörernas ärenden. Det är viktigt för journalisterna att försvara sitt oberoende och värna om förtroendet mellan journalist och läsare.

Integriteten påverkas när journalisternas integritet ifrågasätts. Men media måste tåla att granskas. Det ger oss en möjlighet att visa att vi inte har något att dölja.

Ljud & Bilds redaktion är till 100 procentigt oberoende och arbetar efter fasta journalistiska kriterier. Vilka artiklar och tester som utförs avgörs helt och hållet på journalistiska grunder.

Varje test kvalitetssäkras från början till slut och den ansvariga journalisten tar sitt oberoende på yttersta allvar. Därför tar vi starkt avstånd från anklagelser om sammanblandningar av intressen eller påståenden som kan rucka vår journalistiska integritet.

En redaktion är beroende av förtroendet som läsarna har för det skrivna ordet, att testerna utförs med största möjliga oberoende, utan styrning av från kommersiella intressen och att resultatet är oantastligt.

Vår redaktion följer god journalistisk sed och vårt arbete bygger på klara journalistiska principer. Ljud & Bilds journalister är stolta över att leverera artiklar och tester som är fullständigt seriösa och korrekta.

Vår trovärdighet bygger på många års testande och våra journalister värderar sin integritet högt.

Journalisternas integritet är inte till salu.

 

Lasse Svendsen

Chefredaktör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också

Det nya företaget har tagit över Olympus kameradivision
Dags att tänka Leica även när det gäller video.
Adobe släpper Lightroom för Apples nya Mac-datorer med M1-processor.
Slutet för Europas största fotomässa.
När lanseringsfesten hålls på nätet kan man lika gärna passa på att göra något extravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft än många bärbara PC-datorer.
Succéförfattaren till ”Bosch” kommer med en ny serie på Netflix.
Är batteriet dåligt i din Sonos Move? Nu kan du byta ut det själv.
Samsungs nya trådlösa öronproppar har intelligent aktiv brusreducering.
Precis som förra året kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre olika varianter: Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorma videovägg hamnar antagligen inte i vardagsrummet i första taget, men du kommer nog få se den i aktion ändå!
Trappar upp kampen mot Sonos med nya Sound Bar 550.
Externt grafikkort ger den kompakta bärbara datorn extra muskler för spel både hemma och borta.
Användbart 35 mm-objektiv till Sonys fullformatkameror.
Snabbare grafik, snabbare CPU, snabbare skärm.
Earins nya öronsnäckor lovar bättre bas och ljudkvalitet än konkurrenterna