TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Billig laserprojektor för klassrum och kontor

Med Optoma ZW350 behöver du aldrig byta lampa, den är praktiskt taget underhållsfri och har hög ljusstyrka som är guld värt för undervisning och digitala presentationer.

forfatter
Publicerad 2021-10-06 - 15:09

Optoma ZW350 är en projektor för budgetmedvetna företag, klassrum, kontor och små till medelstora konferensrum. Med en hög ljusstyrka på 3500 lumen fungerar den fint i små rum utan att man behöver släcka ljuset. I större rum bör man enligt vår erfarenhet av sådana här projektorer dämpa belysningen.

Begränsad upplösning

Optoma utlovar hög bildkvalitet, till exempel för videokonferenser. Å andra sidan är upplösningen projektorns största kompromiss. Den är faktiskt bara max 1280 x 800 pixlar, vilket är i klassen vi kallar HD Ready. Alltså betydligt lägre än Full HD (1920 x 1080). Detta gör i sin tur projektorn mindre lämpad att visa liten text, så om du använder många tabeller och kalkylblad och lite grafik i dina presentationer börd du förmodligen satsa på något med minst Full HD-upplösning.

Läs också Samsungs biopremiär Med Samsungs nya projektorer kan du få en enorm bild direkt på väggen hemma i vardagsrummet.

Optoma ZW350 – fakta

  •     Upplösning: XGA (1024 × 768) / WXGA (1280 × 800)
  •     Ljusstyrka: 3500 lumen
  •     Ljuskälla: DuraCore laser
  •     Lampans livslängd: Upp till 30 000 timmar (Eco Mode)
  •     Kontrast: 300 000: 1
  •     Zoom: 1,1x–1,3x optisk zoom
  •     Kan användas liggande och stående
  •     Ingångar: HDMI, VGA, RS-232
  •     Dammtät: Ja (IP6X)
  •     RJ45-port för IP-kontroll via Crestron, Extron, PJ-Link eller Telnet

 

Tillgänglighet och pris

Optoma ZW350 finns redan i butik och kostar cirka 9 000 kronor inklusive moms.

optomaeurope.com

Optoma ZW350
Foto: Optoma
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Integrerad arbetshäst för kontoret Lenovo ThinkCentre neo 50a är en elegant arbetsstation till (hemma)kontoret som lovas vara både kraftfull och intelligent.
Dell-datorer för flexibelt arbete Dell fokuserar på den så kallade hybrid-arbetsplatsen – alltså när man inte bara jobbar på kontoret utan var som helst.
Smart kamera för mötesrummet Nu är det slut med att gömma sig för kameran vid videomöten.
Billigaste Apple-skärmen är nästan mitt i prick Apples nya Studio Display är perfekt för många men hopplös för andra – och har en överraskande brist.
Jabras webbkamera är både snygg och smart Jabra Panacast 20 ger den mest prisvärda bilden vi har sett hittills. Och plus i kanten för att den nästan är elegant!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend