Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Moskitkusten återvänder

Harrison Ford-filmen från 1986 gör comeback som TV-serie.

Det har faktiskt gått 35(!) år sedan Harrison Ford, som hyperenergisk och desillusionerad amerikansk familjefar tog med sig hela sin familj för att leva back-to-nature-liv i den sydamerikanska djungeln.

Ford & Co flydde från det meningslösa konsumtionssamhället i en lysande dramafilm regisserad av australiensaren Peter Weir (The Way Back).

Ju längre in i den fängslande historien vi kom desto mer fanatisk och galen blev Allie Fox (Ford) och desto mindre väsentlig blev familjen (och deras trivssel).

Nu kommer strömningstjänsten Apple TV+ med en serie som är baserad på filmen (som i sin tur bygger på romanen av Paul Theroux).

 

Annons

Den nya serien The Mosquito Coast har premiär på Apple TV+ den 30:e april i år.

I rollen som Allie Fox ser vi den briljante Justin Theroux, som vi senast såg i den otroligt lyckade serien The Leftovers.

The Mosquito Coast

The Mosquito Coast, säsong 1 (Foto: Apple TV+)

I övriga huvudroller ser vi se Melissa George, Logan Polish, Gabriel Bateman och Kimberly Elise.

Regin står Natalia Beristáin och Rupert Wyatt för, och Neil Cross är serieutvecklare. Säsong 1 består av 7 avsnitt.

Annons

Det här är en serie vi tror mycket på!

PS! Här är trailern från filmen från 1986:

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.