TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Moskitkusten återvänder

Harrison Ford-filmen från 1986 gör comeback som TV-serie.

Det har faktiskt gått 35(!) år sedan Harrison Ford, som hyperenergisk och desillusionerad amerikansk familjefar tog med sig hela sin familj för att leva back-to-nature-liv i den sydamerikanska djungeln.

Ford & Co flydde från det meningslösa konsumtionssamhället i en lysande dramafilm regisserad av australiensaren Peter Weir (The Way Back).

Ju längre in i den fängslande historien vi kom desto mer fanatisk och galen blev Allie Fox (Ford) och desto mindre väsentlig blev familjen (och deras trivssel).

Nu kommer strömningstjänsten Apple TV+ med en serie som är baserad på filmen (som i sin tur bygger på romanen av Paul Theroux).

 

Den nya serien The Mosquito Coast har premiär på Apple TV+ den 30:e april i år.

I rollen som Allie Fox ser vi den briljante Justin Theroux, som vi senast såg i den otroligt lyckade serien The Leftovers.

The Mosquito Coast
The Mosquito Coast, säsong 1 (Foto: Apple TV+)

I övriga huvudroller ser vi se Melissa George, Logan Polish, Gabriel Bateman och Kimberly Elise.

Regin står Natalia Beristáin och Rupert Wyatt för, och Neil Cross är serieutvecklare. Säsong 1 består av 7 avsnitt.

Det här är en serie vi tror mycket på!

PS! Här är trailern från filmen från 1986:

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.